×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Allt hängde på coachen”

2013-08-29, Tidningenvision.se

Tanken var att skapa effektivare rutiner i ledningsgruppen. Men när eldsjälen slutade dog leanprojektet bland enhetscheferna i Mellerud.

Att lean inte är något självspelande piano framgår med all önskvärd tydlighet av en undersökning som presenterars i boken 50 nyanser av lean. Av 50 leansatsningar i företag och organisationer misslyckas fler än 90 procent just för att engagemanget och uthålligheten saknas.

Annelie Törnros, enhetschef för den dagliga verksamheten i Melleruds kommun, var inblandad i ett av alla de ambitiösa lean-projekt i kommuner och landsting som har slumrat in efter ett par år.

2008 föddes tanken och 2010 kom de i gång. Fem enhetschefer inom stöd- och serviceförvaltningen skulle se till att de 15 olika enheterna hade samma administrativa rutiner.

– Entusiasmen var stor. Förhoppningen var att det skulle bli mer tid över till annat om de enkla sakerna, som beställningar och fakturahantering, gjordes på samma sätt, berättat Annelie Törnros.

I början var det medvind och gott om idéer. Kommunens lean-coach peppade chefsgruppen och lärde dem att jaga dolda tidstjuvar och ineffektiva arbetsmoment. Efter ett år hade arbetet givit en del goda resultat, men i samma veva blev coachen tjänstledig och allting föll ihop som en sufflé.

Enhetscheferna hade bland annat bestämt att de skulle träffas fem minuter varje fredag för att stämma av hur lean-arbetet fortlöpte. Men plötsligt tyckte inte Annelie Törnros och hennes kolleger att dessa möten kändes så angelägna.

– Det var helt avgörande att coachen slutade. Vi hade liksom inte kraften eller kunskapen att fortsätta på egen hand utan en eldsjäl, konstaterar hon.

I dag är de tillbaka på ruta ett. De enkla arbetsrutinerna spretar återigen på de olika enheterna inom stöd- och serviceförvaltningen och flera av enhetscheferna har pratat om att något borde göras. Kvinnan som arbetade som lean-coach är på väg tillbaka till kommunen och planer finns på att göra ett nytt försök.

– I så fall måste någon av oss i gruppen vara beredd att ta ett extra ansvar och driva på de andra. Annars är risken stor att vi misslyckas igen, säger Annelie Törnros.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!