×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Allt hängde på coachen”

2013-08-29, Tidningenvision.se

Tanken var att skapa effektivare rutiner i ledningsgruppen. Men när eldsjälen slutade dog leanprojektet bland enhetscheferna i Mellerud.

Att lean inte är något självspelande piano framgår med all önskvärd tydlighet av en undersökning som presenterars i boken 50 nyanser av lean. Av 50 leansatsningar i företag och organisationer misslyckas fler än 90 procent just för att engagemanget och uthålligheten saknas.

Annelie Törnros, enhetschef för den dagliga verksamheten i Melleruds kommun, var inblandad i ett av alla de ambitiösa lean-projekt i kommuner och landsting som har slumrat in efter ett par år.

2008 föddes tanken och 2010 kom de i gång. Fem enhetschefer inom stöd- och serviceförvaltningen skulle se till att de 15 olika enheterna hade samma administrativa rutiner.

– Entusiasmen var stor. Förhoppningen var att det skulle bli mer tid över till annat om de enkla sakerna, som beställningar och fakturahantering, gjordes på samma sätt, berättat Annelie Törnros.

I början var det medvind och gott om idéer. Kommunens lean-coach peppade chefsgruppen och lärde dem att jaga dolda tidstjuvar och ineffektiva arbetsmoment. Efter ett år hade arbetet givit en del goda resultat, men i samma veva blev coachen tjänstledig och allting föll ihop som en sufflé.

Enhetscheferna hade bland annat bestämt att de skulle träffas fem minuter varje fredag för att stämma av hur lean-arbetet fortlöpte. Men plötsligt tyckte inte Annelie Törnros och hennes kolleger att dessa möten kändes så angelägna.

– Det var helt avgörande att coachen slutade. Vi hade liksom inte kraften eller kunskapen att fortsätta på egen hand utan en eldsjäl, konstaterar hon.

I dag är de tillbaka på ruta ett. De enkla arbetsrutinerna spretar återigen på de olika enheterna inom stöd- och serviceförvaltningen och flera av enhetscheferna har pratat om att något borde göras. Kvinnan som arbetade som lean-coach är på väg tillbaka till kommunen och planer finns på att göra ett nytt försök.

– I så fall måste någon av oss i gruppen vara beredd att ta ett extra ansvar och driva på de andra. Annars är risken stor att vi misslyckas igen, säger Annelie Törnros.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Vi är långt ifrån färdiga med att skapa bra arbetsvillkor för chefer, utan jobbar medvetet för att försöka bli ännu bättre”, säger Lars ­Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun. Foto: Sören Andersson

Svårt att bemanna drömjobb

Det är fortsatt svårt att rekrytera chefer inom socialtjänsten. Det uppger en majoritet av landets socialchefer i Visions färska socialchefsrapport. Men i Östersund går man mot strömmen.  2018-10-01

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!