×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Allt hängde på coachen”

2013-08-29, Tidningenvision.se

Tanken var att skapa effektivare rutiner i ledningsgruppen. Men när eldsjälen slutade dog leanprojektet bland enhetscheferna i Mellerud.

Att lean inte är något självspelande piano framgår med all önskvärd tydlighet av en undersökning som presenterars i boken 50 nyanser av lean. Av 50 leansatsningar i företag och organisationer misslyckas fler än 90 procent just för att engagemanget och uthålligheten saknas.

Annelie Törnros, enhetschef för den dagliga verksamheten i Melleruds kommun, var inblandad i ett av alla de ambitiösa lean-projekt i kommuner och landsting som har slumrat in efter ett par år.

2008 föddes tanken och 2010 kom de i gång. Fem enhetschefer inom stöd- och serviceförvaltningen skulle se till att de 15 olika enheterna hade samma administrativa rutiner.

– Entusiasmen var stor. Förhoppningen var att det skulle bli mer tid över till annat om de enkla sakerna, som beställningar och fakturahantering, gjordes på samma sätt, berättat Annelie Törnros.

I början var det medvind och gott om idéer. Kommunens lean-coach peppade chefsgruppen och lärde dem att jaga dolda tidstjuvar och ineffektiva arbetsmoment. Efter ett år hade arbetet givit en del goda resultat, men i samma veva blev coachen tjänstledig och allting föll ihop som en sufflé.

Enhetscheferna hade bland annat bestämt att de skulle träffas fem minuter varje fredag för att stämma av hur lean-arbetet fortlöpte. Men plötsligt tyckte inte Annelie Törnros och hennes kolleger att dessa möten kändes så angelägna.

– Det var helt avgörande att coachen slutade. Vi hade liksom inte kraften eller kunskapen att fortsätta på egen hand utan en eldsjäl, konstaterar hon.

I dag är de tillbaka på ruta ett. De enkla arbetsrutinerna spretar återigen på de olika enheterna inom stöd- och serviceförvaltningen och flera av enhetscheferna har pratat om att något borde göras. Kvinnan som arbetade som lean-coach är på väg tillbaka till kommunen och planer finns på att göra ett nytt försök.

– I så fall måste någon av oss i gruppen vara beredd att ta ett extra ansvar och driva på de andra. Annars är risken stor att vi misslyckas igen, säger Annelie Törnros.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!