×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Alltid redo att jobba trots semester

2012-06-13, Tidningenvision.se

Semestern är till för återhämtning och avkoppling. Men med dagens teknik och slimmade organisationer är många i stället ständigt uppkopplade. ”En tickande arbetsmiljöbomb”, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.

Lugn och ro med en pocket i hängmattan? Eller fakturor över hela köksbordet och en ständigt plingande mobil? Semestern är inte längre helig när det gäller att lägga undan jobbet.

Många chefer behöver vara tillgängliga för arbetet på semestern. Drygt hälften av cheferna uppger i en undersökning gjord av tidningen Chefen i fokus att de är tillgängliga. Tidningen Visions enkätundersökning visar att var tredje Vision-medlem som inte är chef också är tillgänglig på semestern. Hälften av dessa säger att verksamheten kräver det.

– Det ska man inte behöva vara, vare sig man är chef eller inte. Semestern är intjänad tid som du själv betalat för. Arbetsgivaren ska inte kunna ställa sådana krav. Det här är oroväckande siffror, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.

Tekniken gör att vi lättare kan hålla koll på mejlkorgen och svara i telefon, också på en segelbåt i skärgården eller i torpet på landet – även om chefen inte uttryckligen kräver det. 40 procent av de som svarat att de är tillgängliga på semestern anger att de vill hålla sig uppdaterade. Om ingen vikarie eller kollega gör jobbet åt en kan det också vara ett sätt att jobba undan en del.

– Man ska inte behöva känna att en hel verksamhet vilar på ens axlar när man är ledig. Och även om man jobbar för att man tycker att det är så roligt så ska man veta att kroppen bryts ner på samma sätt av både positiv och negativ stress. Man jobbar sämre i längden om man inte får tid till återhämtning, säger Annika Strandhäll.

Hon tycker att det är viktigt att facken centralt lyfter frågan om att gränsen mellan arbetsliv och fritid suddas ut. Många unga tycker att det är positivt att ha ett flexibelt arbete, det måste finnas en balans.

– Det finns en tanke med att vi har en längre sammanhållen ledighet på sommaren. Det tar minst en vecka att varva ner.

De allra flesta som uppger att de är tillgängliga, både chefer och övriga medlemmar, svarar framför allt på mejl och telefonsamtal under semestern.

Hälften av dem som svarat på Tidningen Visions enkät säger att de lägger mindre än en timme i veckan på att jobba. Men 27 procent lägger upp till tre timmar i veckan på arbetsuppgifter.

Hälften av de medlemmar som är tillgängliga på semestern tycker att de jobbar mer nu jämfört med tidigare år. Den vanligaste anledningen är att man har färre kollegor att delegera till och att tekniken gör det möjligt.

27 procent av medlemmarna tycker dessutom inte att semestern räcker till för att återhämta sig.

– Det kan vara en koppling till att många är tillgängliga på semestern. Släpper man inte jobbet utan håller sig uppdaterad på mejlen går man inte ner i varv, säger Annika Strandhäll.

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!