×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Saleh Dirawi är förtroendevald i Vision.

    Saleh Dirawi är förtroendevald i Vision.

”Jag har själv upplevt vad fackligt arbete kan leda till för resultat”

När Saleh Dirawi kom till Sverige som flykting från Libanon fick han erfara vikten av samhällets stöd. Hans önskan om att ge samma stöd till andra i liknande situationer gjorde att han lockades till rollen som samordnare inom integration på Sundsvalls kommun, i kombination med ett förtroendeuppdrag för Vision.

Första gången som Saleh Dirawi förstod vad fackligt arbete kan innebära var när han var nyanställd inom Sundsvalls kommun. Han var en av fyra invandrare på arbetsplatsen, alla fyra hade lägre lön än de andra medarbetarna med samma arbetsuppgifter och erfarenhet.
– Jag insåg att det här behöver vi göra något åt. Jag pratade med Visions ordförande i kommunen och började lobba för att få till en löneökning. Mitt engagemang gjorde dels så att vi fick högre lön, och dels att jag blev kontaktombudsman på min arbetsplats. Därefter blev jag invald i den lokala styrelsen, berättar Saleh.

Att förbättra situationen för utlandsfödda är en fråga som länge legat nära hjärtat för Saleh. När Vision startade upp Rådet för integration och mångfald (RIM) var Saleh som klippt och skuren för rollen som RIM:s representant i region mitt.
– RIM fungerar som ett rådgivande organ till Visions förbundsstyrelse. I alla sju regioner arbetar vi med lokala aktiviteter för att öka den etniska mångfalden inom Vision och för att alla ska ha samma rättigheter i arbetslivet, säger han.

"Ju fler, desto bättre"

Engagemanget i RIM går hand i hand med Salehs yrkesroll inom Sundsvalls kommun. Under de senaste åren har Saleh bland annat arbetat för att säkerställa rekryteringsprocesser fria från diskriminering.

– I en rekrytering tycker jag det är viktigt att fokusera på vad personen vill jobba med, istället för hur bakgrund eller utbildning ser ut. Vad en person motiveras av är viktigare än meriter. Målet är att alla vi intervjuar ska få en ärlig chans oberoende av vad de har för bakgrund eller efternamn.

När Saleh träffar potentiella Visionsmedlemmar lyfter han fram facket som en
trygghet och en garanti för att arbetsplatsen inte kan säga upp personal hur som helst.
– Det finns otroligt många förmåner med att vara med i facket. Dels innebär det praktiska förmåner såsom försäkringar och rådgivning. Det är också en stor styrka att vi är så många medlemmar för ju fler vi är, desto större är chansen att vi kan påverka och förbättra arbetslivet.

Rollen som förtroendevald

Att vara förtroendevald i Vision ser Saleh som ett stort ansvar. Det handlar främst om att företräda medlemmar genom att driva frågor vidare inom organisationen, och att alltid visa respekt gentemot alla sorters åsikter.
– Om en av Visions medlemmar ringer till mig och tycker att hen har för låg lön så kan jag inte lägga in mina egna värderingar i det. Min uppgift är att vara saklig och objektiv och företräda dem oavsett om jag tycker att de har rätt eller inte. För att representera en grupp behöver du ha ett stort förtroende och verkligen visa ditt engagemang. Det är inte alltid så lätt bland nyanlända, där behöver man kämpa extra hårt för att visa att man bryr sig på riktigt. Där har jag nog en fördel av att jag själv gjort samma resa en gång i tiden, menar Saleh.

Rollen som förtroendevald förutsätter, förutom engagemang, också en stor skopa tålamod.
– Det är lätt hänt att man vill göra stora förändringar på en gång. Men att förbättra arbetslivet genom olika insatser är en process som måste få ta tid. Men det går, jag har själv upplevt det.

 

Skribent
Sofie Lundmark

Fotograf
Nils Jakobsson/Bildbyrån

Gör ditt jobb till din dröm

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Fakta

Namn: Saleh Dirawi
Titel: Samordnare integration inom Sundsvalls kommun

Vad gör ditt jobb till en dröm?
Att varje dag få hjälpa nyanlända till ett arbete. Det händer att jag stöter på en del av dem ute på stan, som kommer fram och berättar att de fått ett jobb. Det värmer hela vägen in i hjärtat när jag förstår hur betydelsefullt det kan vara med rätt stöd från samhället.

Vad inspirerar dig?
Jag är och har alltid varit engagerad i föreningslivet. Jag har bland annat suttit i GIF Sundsvalls ungdomssektion samt har varit ordförande till internationella föreningen i Sundsvall.

Gör ditt jobb till din dröm

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb