×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Martin Lundvall är rådgivare på Vision Direkt.

    Martin Lundvall är rådgivare på Vision Direkt.

”Att ha någon som lyssnar ska inte underskattas”

Möjligheten till personlig rådgivning är en viktig tillgång i karriären. Därför finns Vision Direkt, ett forum dit medlemmar kan vända sig med alla tänkbara frågor som rör arbetslivet. Rådgivaren Martin Lundvall berättar om arbetet bakom kulisserna.

Bland Visions medlemmar finns hundratals olika titlar med vitt skilda arbetsuppgifter. Oavsett yrkesroll så har alla medlemmar möjlighet att vända sig till Vision Direkt för att få råd i personliga, arbetsrättsliga eller fackliga frågor. Här jobbar 21 erfarna rådgivare med olika bakgrunder och erfarenheter, en av dem är Martin Lundvall.
– Tillsammans är vi ett bollplank som lyssnar och kommer med förslag på lösningar till våra medlemmar. Det är som att vara en utomstående arbetslivscoach, säger Martin.

Innovativa problemlösare

Några av de vanligaste frågorna som landar på Martins bord handlar om kollektivavtal. Men det kan också vara medlemmar som är oroliga över att komma tillbaka till jobbet efter en sjukskrivning eller någon som vill ha råd inför utvecklingssamtalet. En viktig egenskap som rådgivare är att vara lösningsorienterad och se möjligheter snarare än utmaningar. 

– Det finns flera tillfällen då jag känner att jag fått vara med och göra skillnad för medlemmar här och nu. Ibland vore det spännande att följa upp samtalen och höra hur det gick efteråt, men många av de vi pratar om berättar på en gång att de känner sig lättade och glada över att ha fått bolla frågan med någon utomstående. Sådana gånger känns det extra bra i magen, säger Martin.

Vision Direkt erbjuder kommunikation via telefon, mail och chatt. De flesta väljer att ringa in.
– Jag tror att de flesta uppskattar att ha någon som lyssnar i andra änden. De som ringer oss har kanske länge samlat mod till sig för att kontakta oss, då är det viktigt att vi som rådgivare visar respekt för det. Den personliga återkopplingen ska inte underskattas.

Delar Visions värderingar

Martin började jobba på Vision redan under sin studietid, då som studentinformatör. När han tog examen som personalvetare lockades han av att fortsätta på Vision och tackade ja till rollen som rådgivare på Vision Direkt. 

– Vision har ett tydligt ställningstagande mot sexism och rasism. Jämställdhet och allas lika värde är frågor som jag personligen tycker är viktiga. Att Vision som fackförbund har stort inflytande ute på arbetsplatserna gör mig dessutom väldigt stolt, säger Martin. 

Att vara ett bollplank till medlemmar i olika situationer är inte alltid helt lätt. Ett råd som Martin själv försöker leva efter är att fokusera på sina styrkor.
– Om det finns saker du är mindre bra på eller inte tycker är kul, strunta i det! Utveckla de sidor hos dig själv som du är bra på. När alla gör sådant de kan och trivs med så gynnas hela arbetslivet. Om du inte vet vad dina styrkor är, fråga de som känner dig bäst. Många gånger kan du upptäcka att du har outforskad potential.

Hur sätter du guldkant på din vardag?

– Jag brukar ta sticklingar som jag ställer på mitt skrivbord. Just nu är det mycket palettblad, de är både trendiga och lätta att rota. Lite grönt piggar upp och det är dessutom kul att kunna byta eller ge bort till kollegor och vänner. Det är ett bra tips!

 

Skribent
Sofie Lundmark

Fotograf
Gustav Gräll

Gör ditt jobb till din dröm

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Karensavdrag

Karensdagen, som innebär att man inte får någon lön första dagen när man är sjuk och borta från jobbet, tas bort och ersätts med ett avdrag på 20 procent av lönen man får på en genomsnittlig vecka.  2018-12-21

Till arkivet

Fakta

Namn: Martin Lundvall
Titel: Rådgivare på Vision Direkt

Det här gör mitt jobb till en dröm: 
Mitt jobb är en perfekt källa för att lära mig så mycket som möjligt om arbetslivsrelaterade frågor. Vision är ett trivsamt ställe att vara på tack vare att det är så många som engagerar sig för att vi ska ha en hög trivsel. Det finns bland annat en kör för de som gillar att sjunga, ibland anordnar vi Fair Trade-dagar eller har en loppis i huset. Här finns utrymme för alla medarbetare att ta initiativ och vara kreativa.

Vad är ditt bästa tips till medlemmar som vill engagera sig på arbetsplatsen?
Ring Vision Direkt och bolla dina frågor, vi kan ge många råd. Du kan också ladda ner en aktivitet i Visions Engagemangskiosk, det är ett bra sätt att göra något konkret.

Gör ditt jobb till din dröm

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb