×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Linda Andersson är ombudsman med särskilt ansvar för chefer

    Linda Andersson är ombudsman med särskilt ansvar för chefer

”Cheferna är en viktig nyckel till en hållbar arbetsmiljö”

Någon gång i arbetslivet kan alla vara i behov av ett bollplank eller fackligt ombud. Därför finns Visions center ute i landet, som genom lokala insatser arbetar för att stärka Vision som fackförbund. I Västerås jobbar Linda Andersson som ombudsman med särskilt ansvar för chefer.

Alla Visionsmedlemmar har rätt att bli företrädda av Vision vid olika förhandlingar och arbetsrättsliga situationer. Det huvudsakliga ansvaret ligger hos de förtroendevalda där Vision har en lokal avdelning eller organisation. Men förtroendevalda finns inte på alla arbetsplatser där Vision har medlemmar, då är det istället ombudsmän på Visions center som företräder medlemmar i exempelvis förhandlingar.
– Oavsett hur stark man är så är det lätt att känna sig liten och ensam när man hamnar i arbetsrättsligt blåsväder. Då är det otroligt betydelsefullt att alla våra medlemmar känner att de har tillgång till kompetens som bidrar till att lösa den situation de befinner sig i, säger Linda Andersson.

Medlemmar med chefsansvar på sin arbetsplats har tillgång till en personlig ombudsman på sitt center. Det innebär att cheferna kan kontakta Vision för att få rådgivning i olika frågor.
– Cheferna är en viktig nyckel till en bra arbetsmiljö på hela arbetsplatsen. Därför tycker jag det känns extra bra när vi lyckas skapa bättre förutsättningarna för ett hållbart ledarskap. I min roll jobbar jag bland annat med att skapa forum där chefer får tillfälle att kompetensutveckla, säger Linda.

Arrangerar medlemsaktiviteter

För centret i Västerås där Linda jobbar sträcker sig det geografiska området över Västmanland, Södermanland, Närke, Uppland, Värmland och en del av Dalarna. Det är ett stort område, men Linda och hennes 11 kollegor ser en stor vinning i att ofta vara ute bland medlemmarna.

– Vi vill att våra medlemmar ska kunna kontakta oss för rådgivning och support i sin vardag, och inte bara när de hamnar i arbetsrättslig knipa. Att vi från centret tillsammans med förtroendevalda arrangerar chefsträffar, medlemsluncher, föreläsningar eller fackliga utbildningar bidrar till det, menar Linda.

Ett stöd vid förhandling

Som ombudsman är förmågan att vara tydlig och skapa förtroende användbara egenskaper. Särskilt eftersom en förhandling ofta består av olika infallsvinklar.
– Det är inte alltid roliga saker vi sysslar med, vi får möta många problem och livsöden. När man hamnar i kris kan det dessutom vara svårt att identifiera problemet. Där kan vi hjälpa till med att strukturera och föreslå en konkret lösning, förklarar Linda.

En situation som Linda minns extra mycket är när en av regionens arbetsgivare skulle omorganisera sin verksamhet. Många av Visions medlemmar kände sig missnöjda över arbetsgivarens hantering av situationen och tog kontakt med Vision för att få stöd.
– Vi bestämde oss för att agera och träffade arbetsgivaren för att föra våra medlemmars talan. Resultatet blev att arbetsgivaren backade och såg till att cheferna i större utsträckning fick vara delaktiga vid utformningen av den nya organisationen. Det här är en situation där jag kände mig stolt över att vi som fackförbund kunde bidra till att våra medlemmar fick bättre förutsättningar att må bra på jobbet. Det visar också att det lönar sig att sätta ner foten och att arbetsgivare faktiskt kan lyssna, menar Linda.

 

Skribent

Sofie Lundmark

Fotograf

Casper Hedberg

Gör ditt jobb till din dröm

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Karensavdrag

Karensdagen, som innebär att man inte får någon lön första dagen när man är sjuk och borta från jobbet, tas bort och ersätts med ett avdrag på 20 procent av lönen man får på en genomsnittlig vecka.  2018-12-21

Till arkivet

Fakta

Namn: Linda Andersson
Titel: Personlig ombudsman för chefer

Mitt bästa karriärråd:
Om du känner att du vill förändra din arbetssituation, fundera ut konkreta förlag på förändringar. Gör en jag-inventering över vad du egentligen vill och motivera varför. Ju tydligare du kan förklara för chefen, desto större är chansen att du får gehör för dina idéer.

Det här gör mitt jobb till en dröm:
I min roll som ombudsman för chefer motiveras jag extra mycket av att kompetensutveckla våra medlemmar med ledaransvar. Dessutom gillar jag att skratta, det får jag möjlighet att göra varje dag tillsammans med mina kollegor.

 Gör ditt jobb till din dröm

 

 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb