×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision.

    Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef på Vision.

”Målet är att våra medlemmar ska få större inflytande över sitt arbetsliv”

Att arbetsgivare kan erbjuda konkurrenskraftiga löner och arbetsvillkor är en viktig faktor för att rekrytera och behålla talanger på framtidens arbetsmarknad. För det krävs hållbara kollektivavtal. En av dem som jobbar med att förbättra arbetstagarnas villkor är förhandlingschefen Eva-Lotta Nilsson.

Ungefär vart tredje år pågår en intensiv avtalsrörelse. Då tecknar Vision ett antal kollektivavtal med arbetsgivarorganisationer för bland annat kommuner och landsting. I dessa avtalssituationer är Eva-Lotta Nilssons roll som förhandlingschef extra tydlig.

Men mycket av arbetet bakom bra och hållbara arbetsvillkor sker inte bara med några års mellanrum. Varje vecka sker ett stort arbete bakom kulisserna.
– Via olika forum har vi löpande träffar med våra förtroendevalda. Vi samarbetar också inom Tjänstemännens Centralorganisation (TCO) och flera grupper inom EU. På olika nivåer diskuterar vi frågor som är viktiga för sektorn. Hela den här breda paletten av olika arbetsuppgifter är vad som gör mitt jobb så roligt, säger Eva-Lotta Nilsson.

Lång erfarenhet av fackligt arbete

I snart 30 år har Eva-Lotta Nilsson arbetat med att göra skillnad för Visions medlemmar. Redan som student på Högskolan i Växjö blev hon medlem och sedan anställd som studerandeombudsman.

– Det som drev mig till Vision var till en början inte en stark övertygelse om att jag skulle arbeta med fackliga frågor, det kom successivt. I dag påminns jag varje dag om hur viktig roll vi spelar i många människors vardag.

När Eva-Lotta började sin karriär hette Vision fortfarande SKTF. Att ha varit med på den stora förändringsresan fram till i dag är till stor nytta i Eva-Lotta nuvarande roll som förhandlingschef.
– Vision är en stor och komplex organisation. Inte minst eftersom vi består av några hundra anställda, cirka 14 000 förtroendevalda och nästan 200 000 medlemmar. Att känna till och ha erfarenhet av olika delar av organisationen är väldigt värdefullt när jag ska förhandla fram löner och villkor för våra medlemmar, menar Eva-Lotta.

Möjlighet till fler semesterdagar

Utformandet av kollektivavtal som innehåller villkor för många människor är en stor utmaning. Ofta sker förändringen inte på en gång utan tar några år att se effekten av.
– Ett exempel där jag tycker att vi nått stor framgång är där vi öppnat upp för att lokalt kunna komma överens om att kunna byta bort ekonomiskt semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Det här är i dag en möjlighet på allt fler arbetsplatser, vilket är en seger både för det lokala facket men också för den enskilde medlemmen. Vårt mål är alltid att våra medlemmar ska få större inflytande över sitt arbetsliv.

Små förändringar ger stor framgång

Eva-Lottas vardag präglas ofta av möten. Det passar henne eftersom hon gillar att samarbeta med andra människor. Men att förhandla villkor med flera olika parter är inte alltid en lätt uppgift, och vissa möten kan utmynna i låsta positioner.
– I ett sådant läge kan det krävas så lite för att förändra hela spelplanen. Det kan räcka med att någon ger oväntad bekräftelse, säger ett skämt eller på annat sätt bidrar till att lätta upp stämningen. En sådan gång sätter det lite extra guldkant på just det mötet.

Med mötestäta dagar hinner Eva-Lotta sällan sitta vid sitt skrivbord. När hon väl gör det uppskattar hon sällskapet av en kaffekopp och chefskollegorna Anneli och Oskar.
– De stunder vi får ihop tillsammans på kontoret är ganska få, men när vi väl gör det så har vi så roligt ihop. Då kan vi lösa snabba puckar och ge varandra positiv energi. Det är en höjdpunkt i min vardag.

Skribent
Sofie Lundmark

Fotograf
Gustav Gräll

Nyheter

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  2019-05-21

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Till arkivet

Fakta

Namn: Eva-Lotta Nilsson
Titel: Förhandlingschef

Så hämtar jag inspiration till mitt arbete: 
Jag blir inspirerad av mötet med människor och mångfalden av alla olika möten. Senast förra veckan gick jag på en inspirationsdag med en mindre arbetsgivarorganisation. Det var både lärorikt att inspirerande att höra även hur de små föreningarna och församlingarna jobbar lokalt, eftersom jag vanligtvis träffar de stora arbetsgivarorganisationerna.

Vilket är ditt smultronställe i Sverige? 
Det är helt klart Ronneby i Blekinge där jag kommer ifrån. Där har jag min sommarstuga som jag försöker besöka så ofta jag kan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb