×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica har axlat rollen som Visions förbundsordförande sedan 2014.

    Veronica har axlat rollen som Visions förbundsordförande sedan 2014.

”De framgångar vi åstadkommer är min starkaste drivkraft”

Att skapa och driva förändring för Visions 196 000 medlemmar är vad som lockade Veronica Magnusson till rollen som Visions förbundsordförande. Än i dag, fyra år senare, är det just kraften i att göra skillnad som gör hennes jobb till en dröm.

Som förbundsordförande har Veronica Magnusson en viktig uppgift. Den handlar om att se till att Vision hela tiden blir större och starkare, bland annat genom att vara förbundets röst i debatter och dialoger. Hennes uppdrag innebär också ett ständigt samarbete med såväl andra fackliga organisationer som Visions styrelse och förtroendevalda.
– Att fackligt arbete har så stor potential att förbättra arbetslivet lockade mig till uppdraget som förbundsordförande, berättar Veronica.

Förvaltar fackets roll

Veronica har axlat rollen som Visions förbundsordförande sedan 2014. Hennes fackliga engagemang började dock långt tidigare.

– Jag har alltid haft många idéer om hur mina arbetsplatser kan förbättras. När jag jobbade som socialsekreterare i Norrköping var det en kollega som uppmuntrade mig att bli ombud, så jag tog chansen och fick direkt ett varmt mottagande. Många tyckte det var kul att jag som ung ville engagera mig, säger Veronica.

En enskilt avgörande händelse som fick Veronica att betrakta sitt arbetsliv ur ett nytt perspektiv var under hennes tid som volontär i Ecuador, år 2006. Där fick hon uppleva hur långt fram Sverige ligger jämfört med andra länder.
– Där och då förstod jag vad fackets arbete faktiskt har lett till i Sverige. Jag insåg också att det är otroligt skört och att vi hela tiden behöver jobba aktivt för att arbetslivet i Sverige ska fortsätta var så bra som det är idag. Det gav mig en otrolig energi till att förvalta fackets viktiga roll.

Mot ett mer mänskligt arbetsliv

Det finns många saker som gör Veronica stolt över att vara ordförande för Vision. En av dem är att förbundet vågar ta sig an utmaningar och frågor som traditionellt inte har kopplats ihop med facket.

– Vi har exempelvis arbetat hårt med att driva frågan om ett mer mänskligt arbetsliv och mindre stress. Vi har via konkreta frågor påverkat jämställdheten på arbetsplatserna och är en uttalad feministisk organisation. Inom dessa områden tycker jag att vi har åstadkommit en stor förbättring.

Ett av Veronicas starkaste minnen från tiden som förbundsordförande är när den stora flyktingvågen som kom till Sverige under hösten 2015, där många av förbundets medlemmar var engagerade.
– Jag fick uppleva en enorm handlingskraft bland våra medlemmar där alla gick in i sitt uppdrag med fokus på att göra det här så bra som möjligt. Det var häftigt att få vara med om, berättar hon.

En arbetsplats för alla

För alla medlemmar som drömmer om en förändring – stor eller liten – är Veronicas bästa råd att börja engagera sig.
– Det finns många sätt att göra det på. Några exempel kan vara att bjuda in en föreläsare eller att börja prata om de viktiga frågorna på arbetsplatsträffen. Ett annat sätt är att bli en av Visions 13 000 förtroendevalda.

Bland de frågor som väntar Veronica framöver är att fortsätta Visions arbete för att uppnå ett mer mänskligt arbetsliv där alla mår bra och känner sig inkluderade.
– Jobbet ska vara en arbetsplats för alla, fritt från diskriminering och rasism. Vision ska fortsätta vara en aktör som verkligen står upp för det. Jag mår som bäst på jobbet när jag får vara med och göra skillnad för våra medlemmar, och det känner jag att jag får göra varje dag. De framgångar vi tillsammans åstadkommer är min starkaste drivkraft, avslutar Veronica.

 

Skribent 
Sofie Lundmark

Fotograf
Gustav Gräll

Gör ditt jobb till din dröm

Nyheter

Landsting nu regioner

Från och med den 1 januari har alla Sveriges regioner tagit över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelserna. För Visions avdelning i Sörmland har regionbildningen inneburit tydligare och kortare beslutsvägar.  2019-01-29

Drömkampanjen

Visions kampanj "Gör ditt jobb till din dröm" syns i olika tv- och playkanaler från och med måndag den 4 februari och fram till 24 februari. Med kampanjen vill vi inspirera medlemmar och andra att förverkliga sina drömmar om framtidens arbetsliv – oavsett om det handlar om att utvecklas i sin yrkesroll, byta karriär eller förändra något på sin arbetsplats.  2019-01-25

Privat bild

Årsmötet slog rekord

Så gjorde Malmöavdelningen för att öka deltagandet på årsmötet.  2019-03-29

Vision vill förhandla för högre pension inom kommun och region

Visions medlemmar får välfärden i Sverige att rulla. Ett utvecklande yrkesliv inom välfärden ska leda till en trygg pension. Idag har Vision mfl lämnat en förhandlingsframställan till arbetsgivaren för att höja avsättningarna till tjänstepension för anställda inom kommun och region.  för 4 dagar sedan

Till arkivet

Fakta

Namn: Veronica Magnusson
Titel: Förbundsordförande

Min drömdag på jobbet:
Då är jag ute på arbetsplatser och träffar Visions medlemmar, där jag får massa kloka inspel kring vad de tycker är viktigt. Förhoppningsvis lyckas vi också värva några nya medlemmar så att Vision kan fortsätta bli ännu starkare.

Här hämtar jag inspiration till mitt arbete:
Jag är en riktig bondtjej som gillar att spendera mycket tid ute i naturen. Jag läser också mycket och försöker få in nya perspektiv på det jobb som Vision gör.

Så sätter jag guldkant på min vardag:
Jag brukar fråga både mig själv, mina barn och mina kollegor om vad som är det bästa som hänt idag. Det är så roligt att höra svaren och det vittnar om att små saker kan betyda så mycket. Sedan hittar jag ofta på dåliga ordvitsar eftersom jag gillar att skratta!

Gör ditt jobb till din dröm

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb