×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision Ekumeniska

Avtal & Resurser

Här publicerar vi hjälpmedel och tips:

Kollektivavtal 2020-2023

Här hittar du vårt nya kollektivavtal, TEO 2020-2023. Läs och lär känna ditt avtal, Vilka skyldigheter resp. rättigheter du har. Läs det gärna tillsammans med din arbetsgivare, så att ni båda vet vad som finns, och vad som gäller för just din arbetsplats. Du känner väl till att ni också kan göra "lokala avtal", om sådant som inte ryms i kollektivavtalet; t.ex, arbetsredskap, friskvård, ämbetskläder, litteratur mm. Hör av dig om du har frågor. 

Branch och Löneavtal 2020-2023  

Lönestatistik

Här hittar du den mest tillförlitliga lönestatistiken. Den baseras på löneuppgifter som arbetsgivarna rapporterar in till Arbetsgivaralliansen. Lönestatistik 2019

OBS! Länken visar lönestatistik för pastorer. Kontakta oss om du vill få statistik för en annan yrkeskategori inom vårt avtalsområde. 

Lathund Arbetsmiljöverkets inspektioner 2020

Vision ekumeniska tycker det är bra att AMV beslutat göra inspektioner i 450 församlingar inom trossamfunden i Sverige. Det blir en bra värdemätare på hur det står till med arbetsmiljön i en viktig fråga. För medlemmar som blir indragna i inspektionerna har vi gjort den här lathunden. Som medlem i Vision kan du höra av dig till någon i din sektions styrelse, vi fungerar som skyddsombud och kan bidra med kunskap.

Lathund inför inspektioner

 

Angående korttidsarbete

Vision och arbetsgivaralliansen har skrivit avtal om korttidsarbete. För att skriva avtal mellan arbetsgivare och facklig part, tar du kontakt med ett regionalt Visions center.
Läs och följ uppdaterad information via nedanstående länkar.

Visions regionala center

Arbetsgivaralliansen

Tillväxtverket

Informationsfolder om Vision Ekumeniska

Läs mer om vilka vi är och vad vi vill i vår nya informationsfolder

Tidrapporter

Alla anställda är skyldiga att redovisa sin arbetstid till arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan kräva att man redovisar på ett visst sätt men om inte arbetsgivaren tillhandahåller något rapportsystem kan det vara bra att föra bok för sin egen skull. Det är inte alltid så lätt att hålla ordning på sina arbetsdagar och timmar när man har förtroendearbetstid. Här finns en hjälpreda som kan ge lite hjälp på traven.

Det är den anställdes och arbetsgivarens gemensamma ansvar att planera förläggningen av arbetstiden så att det blir en sund balans. Avtalet säger att man bör stämma av varje kvartal så att båda parter har bilden klar för sig och kan vidta åtgärder om obalans uppstår.

Här finns Visions Tidsschema. För att öppna tidsschemat skall du första spara ned det till din dator. Högerklicka på länken och välj "Spara mål som...". Handboken finns i samma dokument som tidsschemat.

Tidsrapport 2021 förtroendearbetstid (excel-fil)

Tidsrapport 2021 reglerad arbetstid (excel-fil)

OBS! Vid planering av läger kan man inte planera för att bryta dygnsvilan och automatiskt få ut kompensationsdagar. Kompensationen är tänkt för de tillfällen man tvingas bryta dygns eller veckovila. Läger skall normalt planeras så man inte bryter dessa vilotidsregler.

Förtroendearbetstid

Läs vårt partsgemensamma arbete tillsammans med Arbetsgivaralliansen om förtroendearbetstid.
Du laddar hem det genom att ladda ner denna fil.

Behov av samtalsstöd?

Om du har Visions olycksfallsförsäkring finns en bra stödtjänst här.

Ny tjänst

Är du väg att byta tjänst? Dra dig inte för att ringa och be om råd. Vi har stor kännedom om hur de olika församlingarna fungerat som arbetsgivare och kan ge dig råd och stöd i dina lönefunderingar.

Semester & deltid

Oavsett hur många procent du arbetar har du rätt till de antal semesterdagar du har enligt lag eller kollektivavtal. Semesterdagarna blir däremot inte värda lika mycket som när du arbetade 100 procent, dvs när du tar en veckas semester dras 5 dagars semester oavsett om du arbetar 100 eller 80 procent.

Mer info hittar du om du klickar här

Varsel och uppsägning

Nyttig info om dessa frågor hittar du här

 Utvecklings- och lönesamtal

Hur gör jag för att hjälpa min arbetsgivare att komma igång med att leva upp till löneavtalets baskrav på lönesamtal.

Vision har flera hjälpmedel som man kan använda sig av. Läs mer på medlemssidorna:

Medlemssidor om utvecklingssamtal 

Skyddsombud

Har du blivit vald till skyddsombud på din arbetsplats?

Se till att du får adekvat utbildning för uppdraget. det är arbetsgivarens skyldighet att tillgodose detta. Nedanstående länk leder till Skyddsombudsskolan på nätet, där får du grundläggande information:

Skyddsombud

Arbetsskada?

Om man råkar ut för sjukdom eller olycksfall i eller på väg till/från arbetet ska man anmäla arbetsskada. Vid minska misstanke om att man fått en skada som kan kräva vård eller kan hindra från arbete nu eller i framtiden är detta aktuellt.

TCO tidningen har en bra artikel om vad man ska tänka på:

Anmäl din arbetsskada på en gång!

763 nya medlemmar under juni

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb