×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision Ekumeniska

Avtal & hjälpmedel

Här publicerar vi hjälpmedel och tips:

Kollektivavtalet 

Nytt kollektivavtal 2017-2020

Här hittar du vårt nya kollektivavtal, TEO 2017-2020. Läs och lär känna ditt avtal, Vilka skyldigheter resp. rättigheter du har. Läs det gärna tillsammans med din arbetsgivare, så att ni båda vet vad som finns, och vad som gäller för just din arbetsplats. Du känner väl till att ni också kan göra "lokala avtal", om sådant som inte ryms i kollektivavtalet; t.ex, arbetsredskap, friskvård, ämbetskläder, litteratur mm. Hör av dig om du har frågor. 

Branch och Löneavtal 2017-2020  

Här kan du läsa en sammanfattning av förändringarna i det nya avtalet  Läs här

Tidrapporter

Alla anställda är skyldiga att redovisa sin arbetstid till arbetsgivaren. Arbetsgivaren kan kräva att man redovisar på ett visst sätt men om inte arbetsgivaren tillhandahåller något rapportsystem kan det vara bra att föra bok för sin egen skull. Det är inte alltid så lätt att hålla ordning på sina arbetsdagar och timmar när man har förtroendearbetstid. Här finns en hjälpreda som kan ge lite hjälp på traven.

Det är den anställdes och arbetsgivarens gemensamma ansvar att planera förläggningen av arbetstiden så att det blir en sund balans. Avtalet säger att man bör stämma av varje kvartal så att båda parter har bilden klar för sig och kan vidta åtgärder om obalans uppstår.

Här finns Visions Tidsschema. För att öppna tidsschemat skall du första spara ned det till din dator. Högerklicka på länken och välj "Spara mål som...". Handboken finns i samma dokument som tidsschemat.

Tidsrapport 2019 förtroendearbetstid (excel-fil)

 Tidsrapport 2019 reglerad arbetstid (excel-fil) - Uppdaterad 190410

OBS! Vid planering av läger kan man inte planera för att bryta dygnsvilan och automatiskt få ut kompensationsdagar. Kompensationen är tänkt för de tillfällen man tvingas bryta dygns eller veckovila. Läger skall normalt planeras så man inte bryter dessa vilotidsregler.

Nya regler för karensavdrag fr.o.m. 1 jan 2019

Läs mer om de nya reglerna på Arbetsgivaralliansens hemsida här

Förtroendearbetstid

Läs vårt partsgemensamma arbete tillsammans med Arbetsgivaralliansen om förtroendearbetstid.
Du laddar hem det genom att ladda ner denna fil.

Lönestatistik

Här hittar du den mest tillförlitliga lönestatistiken. Den baseras på löneuppgifter som arbetsgivarna rapporterar in till Arbetsgivaralliansen. Lönestatistik 2017

Behov av samtalsstöd?

Om du har Visions olycksfallsförsäkring finns en bra stödtjänst här.

Ny tjänst

Är du väg att byta tjänst? Dra dig inte för att ringa och be om råd. Vi har stor kännedom om hur de olika församlingarna fungerat som arbetsgivare och kan ge dig råd och stöd i dina lönefunderingar.

Semester & deltid

Oavsett hur många procent du arbetar har du rätt till de antal semesterdagar du har enligt lag eller kollektivavtal. Semesterdagarna blir däremot inte värda lika mycket som när du arbetade 100 procent, dvs när du tar en veckas semester dras 5 dagars semester oavsett om du arbetar 100 eller 80 procent.

Mer info hittar du om du klickar här

Varsel och uppsägning

Nyttig info om dessa frågor hittar du här

 Utvecklings- och lönesamtal

Hur gör jag för att hjälpa min arbetsgivare att komma igång med att leva upp till löneavtalets baskrav på lönesamtal.

Vision har flera hjälpmedel som man kan använda sig av. Läs mer på medlemssidorna:

Medlemssidor om utvecklingssamtal 

Skyddsombud

Har du blivit vald till skyddsombud på din arbetsplats?

Se till att du får adekvat utbildning för uppdraget. det är arbetsgivarens skyldighet att tillgodose detta. Nedanstående länk leder till Skyddsombudsskolan på nätet, där får du grundläggande information:

Skyddsombud

Arbetsskada?

Om man råkar ut för sjukdom eller olycksfall i eller på väg till/från arbetet ska man anmäla arbetsskada. Vid minska misstanke om att man fått en skada som kan kräva vård eller kan hindra från arbete nu eller i framtiden är detta aktuellt.

TCO tidningen har en bra artikel om vad man ska tänka på:

Anmäl din arbetsskada på en gång!

949 nya medlemmar under september

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb