×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialförvaltningen, Arbetsmarknadsförvaltningen, Äldreförvaltningen, Södermalm

Sektion 42

Social-, Arbetsmarknads-, Äldreförvaltningarna och Södermalms stadsdelsförvaltning

_____________________________________________

ÅRSMÖTE 2020


Tid: Torsdag den 12 Mars 17.30
Plats: Göta Ark, Medborgarplatsen 25.

Vi börjar med årsmötet på Göta Ark.
De som så önskar och anmält sig, går vidare till en närliggande restaurang och intar en buffé.
Anmälan ska vara inne senast 5 mars.

Anmälan görs till: Jösta Claeson: josta.claeson@stockholm.se

Anmälan görs för att vi ska kunna planera beställningen på restaurangen.

Till själva årsmötet behövs naturligtvis ingen anmälan.

Bokslut 2019 och förslag till budget 2020 delas ut på mötet.

Hälsning

Styrelsen 
VISION, Sektion 42

 

God Jul 2019

Och ett riktigt

Gott nytt 2020

Önskar

Styrelsen för Vision sektion 42

_______________________________________________________________

Vision Sektion 42 bjuder in sina medlemmar till att dansa tillsammans!

Torsdagen den 14 November

Samt den Torsdagen den 5 december.

Tiden för dessa tillfällen blir kl 17:30

Plats: Göta ark 25 (medborgarplatsen) våning 6 i de fackliga lokalerna. Står Vision på dörren.

Efter förra årets intresse att dansa tillsammans får vi nu möjligheten att prova på

den Brasilianska dansen Forro med dansgruppen Forro Stockholm.

Välkommen!

____________________________________________________________________

MIND BODY BOXING

Vision sektion 42 erbjöd den 10 oktober sina medlemmar till en inspirerande kväll med Isam Khalil, tidigare professionell boxare numera KBT-terapeut, där denne presenterade sitt koncept MIND BODY BOXING. Vi höll till på Hotell Clarion, Ringvägen 98 och hade en trevlig kväll tillsammans.

Nedan kan ni lära om Isams koncept samt se några bilder:

Tror du på idén att sättet du tänker på är avgörande för hur ditt liv ser ut? Att dina tankar är kopplade till din framtid? Att dina tankar skapar din framtid?

Vi tänker 60 - 70.000 tankar på en dag. Av dessa är 90 % från dåtid. Så om ni tänker att era tankar är kopplade till era liv, så blir konsekvensen att valen blir desamma och leder till samma beteenden, samma beteenden skapar samma erfarenheter och samma erfarenheter genererar samma känslor. Därför blir sammantaget hur du tänker – känner – agerar, det som benämns som din personlighet och din personlighet skapar din personliga verklighet. Detta innebär att om du har en ambition att skapa din nya personliga verklighet, ditt nya liv, då behöver du börja tänka på vad du tänker på och förändra det:

- du behöver bli medveten om dina undermedvetna tankar och observera dem
- du behöver också observera dina automatiska beteenden
- du behöver inventera dina känslor som styr din vardag, som är kopplade till ditt förflutna och bedöma om dessa känslor hör hemma i detta nu

De flesta försöker skapa sin nya personliga verklighet i samma personlighet som den tidigare, men det fungerar inte. Du behöver bokstavligen bli någon annan!

Det är med denna insikt om förändringsprocesser som jag har etablerat
MIND BODY BOXING i Sverige – en fysisk träningsform för inlärning relaterad till det kognitiva perspektivet med fokus på; Tanke – Känsla – Handling.
I en träningssession med mig får du genom att utföra fysiska övningar som relaterar till boxning, känna på samspelet mellan Sinne och Kropp. Förutom att denna träningsform främjar kondition, styrka, rörlighet, smidighet utvecklar du dina kompetenser inom följande:

- koordination
- rörelsemönster
- reflexer
- explosivitet
- kreativitet
- analys
- effektivitet
- bryta mönster
- mental styrka

 

______________________________________________________________________

En riktigt skön sommar!

Önskar styrelsen för Vision sektion 42 alla medlemmar och övrig personal inom Socialtjänst-, Arbetsmarknads-, Södermalm och Äldreförvaltningen.

_____________________________________________________________________________________

Värva kollegor och få en sommargåva!

Vision är Sveriges största fackförbund för tjänstemän inom välfärden och vi fortsätter att växa och slå nya rekord! Vision ökar i medlemsantal för åttonde året i rad och nu är vi 197 000 medlemmar. Fram till 17 juni 2019 får du en sommarpresent när du värvar en kollega.

ryggsäck-150x150.jpgsolglas.jpgsolcellsladdare.jpg

Fråga dina kollegor om de vill gå med i Vision. Mellan den 3-17 juni får du en fin sommarpresent av oss när du värvar till Vision. Du kan välja mellan en ryggsäck och en solcellsladdare. Dessutom skickar vi med ett par solglasögon i retromodell så att du håller stilen i sommarsolen!

De personer som varit studentmedlemmar eller är under 30 år den dag de blir medlemmar i Vision, betalar endast 100 kronor för hela det första året som medlemmar. Avgift till a-kassan tillkommer dock om kollegan väljer att även gå med där.

Är din kollega nyexaminerad student?

Många studentmedlemmar i Vision har nyligen tagit examen. Kanske hamnar någon av dem på din arbetsplats? Fråga dem om medlemskap i Vision! Om de var studentmedlemmar under studietiden behöver de uppdatera sitt medlemskap, det räknas också som värvning och då kan du få en premie.

Erbjudandet gäller mellan 3-17 juni 2019 och endast för nya yrkesverksamma medlemmar i Vision.

Därför är Vision rätt fack för dig och dina kolleger. 

Gör så här (via länken nedan).

 • Fråga din kollega om medlemskap i Vision.
 • Be din kollega att fylla i medlemsanmälan på webben 
 • Fyll i dina och din kollegas uppgifter nedan.(OBS att formuläret nedan måste fyllas i så vi vet att ni tar del av kampanjen)
 • Premierna kommer att skickas till dig till den adress du angivit i vårt medlemsregister efter avslutad kampanj, tidigast v 27. 

https://vision.se/Rekryteringskampanjer/sommarvarva/

_______________________________________

Gulliga katter på nätet kan förbättra arbetsmiljön!

Tittar du på kattfilmer på arbetstid? Fortsätt med det! Studier visar att den som tar en paus i arbetet och tittar på kattklipp blir piggare, gladare och jobbar bättre.

Den här artikeln är så viktig så vi uppdaterar den i år igen.

En studie från USA visar att den som tar en paus i arbetet och tittar på kattklipp blir piggare, gladare och jobbar bättre. Den är gjord vid Penn State University i USA av forskaren Jessica Myrick. Hon studerade 7 000 personer och drog slutsatsen att den som tar en paus i jobbet och tittar på kattklipp blir gladare, piggare och jobbar bättre.

Glöm inte att ta en paus!

Här kan du läsa mer om studien.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/watching-cat-videos-boost-energy-and-positive-emotions-study-finds-10329218.html 

Trevlig dag! =)

_______________________________________________________________________________

Stockholm Pride 2019

Stockholm Pride 2019 hålls den 29 juli–3 augusti. Vision kommer att vara på plats under hela veckan. Vi kommer att ha ett tält i Pride Park (Östermalms IP) och självklart delta i paraden lördagen den 3 augusti!

Pride är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter. En demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill. Vision tycker att det är viktigt att ta ställning för allas lika rättigheter i arbetslivet. Stockholm Pride är ett tillfälle att dela detta ställningstagande med tusentals andra. Vill du också uppleva stämningen i paraden och vara med och synliggöra arbetet för en arbetsplats för alla? Gå med i paraden med Vision och upplev stämningen under Pride!

Var och när?

Paraden startar lördagen den 3 augusti kl. 13:00 vid Stockholm stadshus. Den avslutas ca 2 timmar senare på Östermalms IP. Paradvägen är 4,3 km lång. 

Anmälan sker via:
https://vision.se/Din-trygghet/Mangfald/hbtq/pride/stockholm-pride-2019/

_____________________________________________________

Medlemsdemokratiresa!

Nu är det dags att anmäla sig till Vision Stockholms stads Medlemsdemokratiresa! den 31/8 - 1/9 2019!

Preliminärt program:

Lördag eftermiddag träffar vi Ellis och Pepper. Vilka är de undrar du säkert?
De kommer att presentera sig under dagen. Vi kommer också att ha en föreläsning
(idagsläget inväntar vi besked).
Söndag förmiddag kommer Bojan Brstina, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Syd,
och pratar om Diskrimineringsgrunderna.
Avdelningsstyrelsens ledamöter Maria Stenberg och Sofie Davila Norelius kommer att informera och föra en diskussion utifrån, temat Vad är våld?
Antalet platser är begränsade och vi kommer
i första hand att prioritera de medlemmar
som inte har några förtroendeuppdrag.
Anmälan görs senast den 30 juni.

VÄLKOMNA!

När: 31 augusti - 01 september

Var: Meddelas vid bekräftelse

Hur: Anmäl dig senast den 30 juni till:
https://minasidor.vision.se/om-mina-sidor/ 

_______________________________________________________

Just nu!

Ställ frågan - vinn härlig spa-upplevelse

Vad är det frågan om?

Vision växer för åttonde året i rad. Ju fler medlemmar vi är desto mer kan vi påverka. Att vi är många är en fördel som gjort oss starka och handlingskraftiga. Kraften har gjort att vi redan har åstadkommit en massa bra saker lokalt och centralt. Semesterväxling, extra friskvårdssatsningar och 80-90-100 är några exempel.

En stor del av framgången i att Vision växer sig starkare beror på att du som medlem och förtroendevald har ställt frågan om medlemskap!

Alla ska få frågan, så fråga alla potentiella medlemmar du träffar om de vill gå med i Vision, registrera varje gång du frågat någon här – och var med och vinn en spa-upplevelse värd
5 000 kronor och finfina veckopriser!

Så här går tävlingen till!

Ställ frågan om medlemskap – vinn fina priser!

Så här tävlar du:

 1. Ställ frågan om medlemskap till potentiella medlemmar i Vision.
 2. Registrera yrke och var du ställde frågan för varje person du frågat här nedan. Du kan registrerat en eller flera åt gången. (Det spelar ingen roll vad hen svarade. Att du ställt frågan är det som räknas.)
 3. Fyll i dina egna uppgifter. Vill du vara med och tävla om veckopriset så skriv en kort motivering till varför just du ska vinna.
 4. Godkänn att vi sparar dina uppgifter under tävlingstiden.
 5. Klicka på spara. Klart!

Ställer du frågan till fler går du in och registrerar dem också. Du kan registrera ända fram till dess att tävlingen avslutas. 

Så här vinner du:

Den som ställt frågan till flest potentiella medlemmar och registrerat dem här till och med 31/5- 2019 vinner det fina slutpriset som är en spa-upplevelse, värd 5 000 kronor!

Varje vecka har du chans att vinna ett veckopris. Vi delar ut ett veckopris till en deltagare i varje Visionregion från och med vecka 19. Det enda som krävs för att vara med och tävla om veckopriserna, är att du ställt frågan till minst en person innevarande vecka, registrerat det här och skriver en kort motivering till varför just du ska vinna.

Tävlingen pågår 8/4-31/5-2019

För mer info klicka på länken nedan =)

https://vision.se/stall-fragan/#link-2

______________________________________________________________________________________

 

 

        

Styrelsen för VISION Sektion 42

ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT

GLAD PÅSK!

________________________________________________________

Årsmöte för Sektion 42, Torsdagen den 28 Februari  :)

Vi började kvällen med Årsmötet på Göta Ark, Medborgarplatsen 25. 
Till mötesordförande valdes Jösta Claesson, som ledde oss genom mötet.
Det var cirka 45 personer på plats och stämningen var trevlig.Bilder från restaurang där vi efter Årsmötet åt en buffé tillsammans.Tack alla för en mycket Trevlig kväll!

Hälsningar från den nya styrelsen :)

________________________________________________________

Nya Styrelsen för Sektion 42 ter Årsmötet den 28 Februari 2019.

Ordförande: Per Broman, tel: 076-12 25 580
Ansvarsområde: Socialförvaltningen och löner

Vice. ordf: Kjell Skaraas, tel: 076-12 43 046
Ansvarsområde: Södermalm och Socialförvaltningen

Sekreterare: Jösta Claeson, tel: 076-12 25 229
Ansvarsområde: Södermalm, Arbetsmarknadsförvaltningen och Arbetsmiljöfrågor.

Ledamot: Jens Barlas, tel: 076-12 25 135
Ansvarsområde: Äldreförvaltningen och socialförvaltningen

Ledamot: Sofie Davila Norelius, tel: 08-508 25 655
Ansvarsområde: Socialförvaltningen

Ledamot: Maria Arillo, tel: 08-508 35 732
Ansvarsområde: Arbetsmarknadsförvaltningen

Ledamot: Robert Dragan, tel: 08-508 25 658
Ansvarsområde: Socialförvaltningen

Ledamot:  Mariana Petre, tel: 076-12 46 426
Ansvarområde: Arbetsmarknadsförvaltningen

Ledamot: Susan Pitkänen, tel: 076-12 12 593
Ansvarsområde: Södermalm

_______________________________________________________

Årsmöte för Sektion 42!

Tid: Torsdag den 28 Februari 17.30

Plats: Göta Ark, Medborgarplatsen 25, Linnesalen, våning 8.

Vi börjar med årsmötet på Göta Ark. De som så önskar och anmält sig, går vidare till en närliggande restaurang och intar en buffé.

Anmälan görs till: Jösta Claeson, josta.claeson@stockholm.se, senast den 18 februari.  

Anmälan görs för att vi ska kunna planera beställningen på restaurangen. Till själva årsmötet behövs naturligtvis ingen anmälan. 

Bokslut 2018 och förslag till budget 2019 delas ut på mötet. 

Hjärtligt Välkomna!

Styrelsen i Sektion 42

_______________________________________________________

Nya Styrelsen för Sektion 42 efter Årsmötet den 6:e Mars 2018.

Ordförande: Per Broman, tel: 076-12 25 580
Ansvarsområde: Socialförvaltningen och löner

Vice. ordf: Kjell Skaraas, tel: 076-12 43 046
Ansvarsområde: Södermalm och Socialförvaltningen

Vice. ordf: Sofie Davila Norelius, tel: 08-508 25 655
Ansvarsområde: Socialförvaltningen

Sekreterare: Jösta Claeson, tel: 076-12 25 229
Ansvarsområde: Södermalm, Arbetsmiljöfrågor och Arbetsmarknadsförvaltningen

Kassör: Jens Barlas, tel: 076-12 25 135
Ansvarsområde: Äldreförvaltningen                  

Ledamot: Maria Arillo, tel: 08-508 35 732
Ansvarsområde: Arbetsmarknadsförvaltningen

Ledamot: Robert Dragan, tel: 08-508 25 658
Ansvarsområde: Socialförvaltningen

  

ÅRSMÖTE 2017

Torsdagen den 16 februari 2017, avhölls årsmöte i VISION, sektion 42.

Tillställningen avhölls i Hartwigska huset, som visade sig vara södermalms äldsta fastighet. Innan själva årsmötet berättade verksamhetens föreståndare - Jackie Nylander om husets historia, att det varit tobaksfabrik, bostadshus och mera därtill.

Därefter avhölls årsmötet i behörig ordning med ca 20 deltagare. Till mötesordförande valdes Jösta Claesson, som ledde oss genom punkt efter punkt. Sektionens ordförande - Per Broman hade 1 år kvar på sitt förordnande. Till nygammal kassör valdes Jens Barlas. Övriga styrelse redovisas i årsmötesprotokollet som läggs upp på hemsidan så snart det är justerat.

Det hela avslutades med en lättare måltid på plats.

Allt detta finfint ordnat av Jackie och personalen.

 Ett urval av deltagare på årsmötet.

Nya styrelsen

 • Ordförande
  • Per Broman
 • Kassör
  • Jens Barlas
 • Vice ordförande
  • Samuel Erman
  • Kjell Skaraas
 • Sekreterare
  • Jösta Claesson

 

 

Dags för ÅRSMÖTE 2017

Torsdagen den 16 februari, kl. 17:30 är det dags för årsmöte i Sektion 42.

Vi kommer att vara i Hartwickska huset på S:t Paulsgatan 39A.

Som vanligt vill vi att du som vill vara med på en god förtäring och ev. underhållning efter själva årsmötet, anmäler sig till: Jösta Claeson, josta.claeson@stockholm.se senast den 10 februari.

Detta för att vi ska kunna planera beställning. Till själva årsmötet behövs naturligtvis ingen anmälan.

Verksamhetsberättelse 2016 och verksamhetsplan 2017-2018 och dagordning skickas ut senare. Bokslut 2016 och förslag till budget 2017 delas ut på mötet.

Årsmöte kallelse 2017.docx

 

Julmingel 2016

Som vanligt ett trevligt mingel och möjlighet att träffa och prata med kolleger och två av våra borgarråd, Åsa Lindhagen och Clara Lindblom. Åsa och Clara berättade om den politiska majoritetens tankar och planer för de närmaste åren. Det fanns också möjlighet att ställa frågor. Saker som diskuterades var b.la. Handlingsplanen för socialsekreterare, administratörernas roll, våra ibland tröga IT-system, tungarbetade administrativa system, äldreomsorgen, arbetet med att förbättra utsatta barnens situation, den ekonomiska situationen/besparingar p.g.a. att vi inte får pris och lönekompensation i budgeten m.m.

Huvudskyddsombudstomte

Huvudskyddsombudstomten, en glad Jösta Claesson.                                 

Julmingel 2016.1

Borgarråden, Åsa Lindhagen och Clara Lindblom.   

 

 

Medlemsaktivitet

Den 3/11 arrangerades en visning för sektionens medlemmar på Prins Eugenes Waldemarsudde.

Det 20-tal personer som var anmälda och deltog på den guidade omvisningen fick till sig historien om slottet och Prins Eugene.

En mycket lyckad tillställning som avslutades med kaffe och macka.

VAldemarsudde 1

 

Hösten 2016 

Nu är hösten här och vi alla har många saker att ta tag i. Styrelsen även så. Återkommer inom kort med aktuell information om vad som händer framöver.

Styrelsen har i dag haft sitt första sammanträde för höstterminen och då gjort en fördelning av vem som deltar på de olika samverkans- och förvaltningsgrupper som finns på våra fyra förvaltningar. Återkommer även med en förteckning på de mötesforum där vi är representerade.

Vill därför önska alla en underbar höst och ta gärna kontakt med någon i styrtlsen om du har någon fråga ELLER om du skulle vilja ingå i VISION som arbetsplatsombud, skyddsombud eller på annat sätt aktivera dig i fackliga frågor.

Vill även påminna om möjligheten för Semesterdagsväxling, som vi tog strid för förra året, och som nästa år kommer att bli en realitet.

 

Årsmöte 2016

Tid: Torsdag den 3 mars kl. 17.30

Plats: Södermalms stadsdelsförvaltning, Medborgarplatsen 25, plan 8, Göta Ark.

Som vanligt vill vi att du som vill vara med på en god förtäring efter själva årsmötet, anmäler sig till:
Eva Mårelius eva.marelius@stockholm.se  senast den 27 februari.

Detta för att vi ska kunna planera beställning. Till själva årsmötet behövs naturligtvis ingen anmälan.

Verksamhetsberättelse 2015 och verksamhetsplan 2016-2017 skickas ut senare. Bokslut 2015 och förslag till budget 2016 delas ut på mötet.

Hjärtligt Välkomna!
Styrelsen

 

Glöggmingel 2015

Den 3 december var det glöggmingel med kollegor inom Vision, sektion 42.
Inbjuden gäst var Clara Lindblom, äldre- och personalborgarråd som berättade om vad som står på den politiska agendan och svarade på våra frågor.

 

 Clara Lindbom och Per Broman

 

Stadsvandring Stieg Larssons Millenium

Den 9 juni genomförde sektion 42 en stadsvandring i Lisbeth Salanders och Mikael Blomkvist fotspår på Södermalm. Roligt att så många kom med! Finns det förslag på andra medlemsaktiviteter kan ni kontakta eva.marelius@stockholm.se eller per.broman@stockholm.se

 Stadsvandring

 

Kampanj

Nu startar Vision, sektion 42, kampanjen om krav på att medlemmar i Vision, anställda i Stockholms stad ska ha valfrihet att växla semesterdagstillägget till ledighet. Det skulle i normalfallet ge 5-6 lediga dagar.

Detta förutsätter att Vision kan få till ett kollektivavtal med Stockholms stad.Utropstecken

Vad vill vi?
Vi vill att Visions medlemmar, anställda i Stockholms stad ska ha möjlighet att välja att växla semesterdagstillägget mot lediga dagar genom att teckna ett lokalt avtal med arbetsgivaren. 

Tanken med ett sådant avtal är att du får byta ditt semesterdagstillägg mot lediga dagar om verksamheten och omständigheterna tillåter det och om du kommer att tjäna in full semester. Överenskommelsen görs med närmaste chef och ett kalenderår i taget. De extra lediga dagarna måste tas ut under det kalenderår som överenskommelsen gäller. Under förutsättning att Vision har slutit ett kollektivavtal med Stockholms stad.

Byte av semesterdagstillägg kan påverka din pensionsgrundande inkomst.

Varför vill vi ha denna möjlighet?
Extra lediga dagar ger en möjlighet till ytterligare återhämtning för de som har behov av detta.

Det ger också en större valfrihet att kombinera sitt yrkesliv med familj och fritid och att det i sin tur ger en positiv effekt på arbetsresultat och verksamhetens utveckling.

Det är en del i arbetsmiljöarbetet

Stockholms stad blir en attraktiv arbetsgivare, både för redan anställd personal men också i samband med nyrekrytering. 

Vad är semestertillägg?
Här kan du läsa mer om semester och semestertillägg  

Hur många lediga dagar skulle jag kunna få?
Fram till och med det kalenderår då du fyller 39 år motsvarar semesterdagstillägget 5 lediga dagar.

Från och med det kalenderår då du fyller 40 år motsvarar semesterdagstillägget 6 lediga dagar.

Påverkar det min pension?
Byte av semesterdagstillägg kan påverka din pensionsgrundade inkomst.

Hur kan jag vara med och påverka?
Hjälpa till att sprida budskapet genom att ta upp frågan med dina kollegor på fikarasten och på APT då ökar chanserna att vi når fram. Sätt upp information på anslagstavlan på jobbet. Länk till affisch

Kampanjen påbörjas nu med fortsättning till hösten. Håll utkik!

 

 

Kontakta styrelsen 

Namn
E-post
Telefon dagtid
Meddelande
Medlem i VisionKom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb