×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

VISION GÖTEBORG

Lennart Merkings stipendium

Lennart Merking var ordförande för Vision/SKTF Göteborg i två omgångar. Han utsågs också till Hedersordförande 2013 och som en extra uppskattning för att han stöttat och inspirerat så många medlemmar och förtroendevalda genom åren så fattade även representantskapet beslut om att döpa om Vision Göteborgs stipendiefond till Lennart Merkings stipendium.

Under 2018 är ambitionen att dela ut ett större stipendium och ett flertal mindre stipendier. Stipendierna är till för att främja såväl individuell utveckling, som utveckling i grupp. Du kan alltså söka för egna aktiviteter eller för aktiviteter som du vill genomföra tillsammans med andra. Aktiviteterna behöver inte vara knutna till ditt arbete, utan kan även vara relaterade till intressen du vill utveckla på din fritid.

Stipendierna vänder sig till dig som arbetar i Göteborgs Stad och som är medlem i Vision Göteborg. Det går också bra att söka som grupp. Det är då fortfarande en person som står för själva ansökan (och som är medlem i Vision). Ni ska kunna visa upp att samtliga i gruppen är medlemmar eller kommer att bli medlemmar i Vision.

Stipendier kan sökas till bland annat studier, seminarier, forskning, resor, praktik, volontärarbete och projekt. Olika exempel på områden kan vara kultur, socialt arbete, samhällsnytta, idrott, yrkesrelaterat eller språk. Dessa exempel kan passa dina intressen, eller så har du någon annan idé. Tveka då inte att ansöka med denna idé. Det viktigaste är att du väl kan motivera aktiviteten.

Vision Göteborgs stora stipendium
Det stora stipendiet omfattar ett belopp upp till 25.000 kr. Ett stipendium delas ut per år. Beviljat stipendium delas ut efter genomförd aktivitet.

Vision Göteborgs små stipendier
De små stipendierna omfattar belopp upp till 5.000 kr. Beviljade stipendier delas ut efter genomförd aktivitet.

Senaste ansökningsdatum är 1 maj 2018.

 Blankett för att ansöka om stipendiet

Har du frågor om våra stipendier är du välkommen att mejla vision@vision.goteborg.se


 

Vision Göteborgs stora stipendium 2014

Hej Hanna Rahm! Du fick Vision Göteborgs stora stipendium 2014. Hur känns det?

Det känns så klart helt fantastiskt roligt! Både den möjligheten det innebär för mig och att det stöd för HBTQ- och rättighetesfrågor som Vision Göteborg signalerar genom det valet.

Vad ska du använda stipendiet till?

I höst ska jag åka till Namibia eller Sydafrika och arbeta med hiv- och HBTQ-frågor där. Jag kommer lära mig massor och hoppas också kunna bidra en del till organisationens arbete eftersom jag jobbar med dessa frågor även i hemma. Stipendiet gör det ekonomiskt möjligt för mig att genomföra det här. Just nu har jag kontakt med organisationer i båda länderna och ska kommunicera vidare med dem för att se var jag kan göra mest nytta, innan jag bestämmer var jag ska. 

En sista fråga: vad är viktigtast för att du ska trivas på jobbet?

Det viktigaste för mig för att trivas på jobbet är möjligheten att göra något som känns meningsfullt och viktigt. Den får jag på mitt jobb!

1293 nya medlemmar under mars

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb