×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal ger dig mer inflytande

2017-04-20

Vision medlemmar ska ha ett mänskligt arbetsliv, jämställt och med schysta löner och villkor. Ett arbetsliv där vi jobbar lite mindre och mår lite bättre. Med vårt nya avtal för dig som jobbar i en kommun, landsting, region eller ett kommunalt bolag, tar vi viktiga steg för att uppnå just detta.

Tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Pacta är vi överens om ett treårigt löneavtal där vårt fokus är att stärka och förbättra den lokala lönebildningen som är ett verktyg för att ge våra medlemmar större inflytande över löneprocessen.

Det innebär att medlemmar, förtroendevalda, lönesättande chefer och lokala arbetsgivare får möjlighete att fortsätta på den inslagna vägen. Och det är bra. Vi har sett goda resultat när det gäller löneökningar överlag, under den senaste avtalsperioden. Löneavtalet är som tidigare utan angivna nivåer.

Samtidigt vet vi att det finns arbetsplatser där modellen har fungerat sämre. Här kommer Vision och SKL att ta ett aktivt ansvar för att stötta arbetsgivare och förtroendevalda att förbättra den lokala löneprocessen.

Vi kommer också att göra en gemensam satsning för att öka lönespridningen för exempelvis medicinska sekreterare, tandsköterskor och socialsekreterare. I dessa yrken är lönerna är allt för sammanpressade, och här kommer Vision tillsammans med SKL att stötta lokala arbetsgivare i deras arbete med att öka lönespridningen.

Vi är också överens om en gemensam satsning kring att arbeta förebyggande för friskare arbetsplatser. Samt att öka medlemmarnas inflytande över sina arbetsvillkor och arbetstidens förläggning, för att göra arbetslivet mer hållbart.

Nu fortsätter den lokala dialogen mellan arbetsgivare och medlemmar för att sätta årets löner. Du ska ha en lön som speglar din skicklighet, din kompetens och det viktiga arbete du utför i välfärden. Med det nya centrala avtalet på plats har vi verktyg för att åstadkomma en ännu bättre löneprocess som ger dig mer inflytande över din lön och dina villkor. Tillsammans är det viktiga delar i ett mänskligt arbetsliv.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

 

 

Nyheter

”Nu behövs konkret politik för att bryta hälsoklyftorna”

Tillsammans med sex andra fackförbund kräver Vision ny politik för jämlik hälsa.  igår kl 08:01

Kombinera studier och jobb

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.  i förrgår kl 09:20

Inflytande är viktigt för att orka jobba länge

Om du har goda möjligheter att påverka ditt jobb minskar risken för att bli sjukpensionär. Det visar en ny forskningsöversikt om förtidspensionering.  för 5 dagar sedan

Sju saker som du inte ska säga till en chef i Sverige

Vissa saker är självklara för dig som jobbar i Sverige, men är du nyinflyttad är t ex förmiddagskaffet och ett ståskrivbord inte lika givet. Här är några saker som du inte ska säga till din chef i Sverige.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

988 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 05 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb