Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Mer dialog, mindre stress

2017-01-25

Idag presenterar Försäkringskassan ny statistik om sjukfrånvaron i Sverige under år 2016. Sjukfrånvaron har ökat väldigt snabbt sedan 2010. Det gäller inte minst för de stressrelaterade sjukskrivningarna. Det här är en utmaning för välfärdssektorn och en viktig fråga för Vision.

Försäkringskassans nya statistik visar att sjukfrånvaron har fortsatt att öka något mellan 2015 och 2016. Men statistiken visar samtidigt att ökningen stannade av efter juli 2016. I några län har sjukfrånvaron redan börjat minska.

Många av Visions medlemmar finns inom kvinnodominerade välfärdsyrken, vilka är bland de värst drabbade yrkesgrupperna. I DN:s artikelserie om stressrelaterade sjukskrivningar sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att bollen nu ligger hos kommuner, landsting och regioner, som i egenskap av stora arbetsgivare behöver förbättra arbetsmiljön (DN, 7/1 2017).

Det är alltså på Visions medlemmars arbetsplatser det måste hända mest för att vända trenden. Därför har Vision inlett ett långsiktigt arbete med att minska de stressrelaterade sjukskrivningarna. Inte bara inom kommuner, landsting och regioner, utan även inom offentligt finansierade privata verksamheter och kyrkor.

Under 2016 rörde vi oss från problembeskrivning till att prata om lösningarna. I januari 2017 initierade Vision landets största dialog för ett mänskligare arbetsliv. Över hela Sverige bjuder våra medlemmar nu in arbetsgivare och politiker till samtal där vi tillsammans ska utforma insatser för friskare arbetsplatser.

I detta arbete utgår vi ifrån våra medlemmars erfarenheter och kunskaper. För våra medlemmar är inte bara drabbade av problemet, de har också lösningarna. När vi ställde frågan hur de vill ha det på jobbet kom våra medlemmar med förslag på åtgärder som i korthet kan sammanfattas till följande fyra punkter.

  • Chefer ska ha ansvar för ett rimligt antal medarbetare och förses med rätt stödstrukturer inom HR, ekonomi och administration.
  • Analysera lokalt vad som behövs för en bättre balans mellan krav och resurser. En lösning kan vara att personalens kompetens används smartare.
  • Satsa på det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Öka stödet till rehabilitering.   
  • Sätt personalens hälsa på agendan. Identifiera behovet av insatser och upprätta årliga hälsobokslut.

Till år 2020 vill Vision att antalet nya stressrelaterade sjukskrivningar i yrken och branscher där många av våra medlemmar finns ska halveras. Det är positivt att Försäkringskassans statistik nu visar att sjukskrivningarna slutat öka. Men för att vårt mål till 2020 ska bli verklighet krävs förebyggande och konkreta åtgärder på varje arbetsplats. På Visions hemsida finns Stresskollen, ett verktyg som hjälper medlemmarna att ta pulsen på sin arbetssituation och pekar på vad som kan förbättras. Att göra Stresskollen tillsammans med kollegorna är ett sätt att starta dialogen.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Nyheter

Earth Hour på lördag – så minskar du din klimatpåverkan

Vision deltar i Earth Hour den 28 mars. Här kommer några tips på vad du kan göra för att minska din klimatpåverkan.  för 4 dagar sedan

Sveriges snabbast växande förbund för tjänstemän populärt bland unga

Vision ökade procentuellt mest av alla tjänstemannaförbund i Sverige under 2016, med 5,7 procent. Många av dem som väljer Vision är unga. Yrkesverksamma under 30 år står för hela 29 procent av de nya medlemmarna under 2016.  för 7 dagar sedan

Glädjeämnen och dilemman i Visions utbildningsstöd

Vid förbundsmötet hösten 2016 fattades ett beslut om en omfattande utredning av Visions utbildningsverksamhet. Nu är arbetet med att analysera nuvarande verksamhet i full gång.  för 5 dagar sedan

”Vision har många medlemmar vilket skapar kraft”

Fler och fler unga yrkesverksamma väljer att gå med i Vision. Vision pratade med Fredrika Stranne som nyligen blev medlem i Vision och frågade varför hon blev medlem: ”Jag upplever även Visions internationella arbete som viktigt.”  igår kl 11:59

Till arkivet

1682 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 02 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

visiondirekt@vision.se