×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facklig kraft mot främlingsfientlighet

2017-06-15

Runt om i världen ser vi hur demokratiska och mänskliga rättigheter ifrågasätts, samtidigt som främlingsfientliga krafter vinner ny mark. Hur kan vi fackliga organisationer bli bättre på att motverka rasism och främlingsfientlighet? Frågan diskuteras i dag när fackliga företrädare från hela Europa samlas i Visions förbundshus i Stockholm.

Bakom konferensen står Vision tillsammans med Akademikerförbundet SSR, Kommunal, Fackförbundet ST, Seko, Transportarbetarförbundet och Vårdförbundet. Vi är en del av Public Services International (PSI) – en global federation av förbund som organiserar offentliganställda. Tillsammans organiserar vi 20 miljoner medlemmar inom en mängd yrken i 150 länder.

Gemensamt för oss är viljan att bidra till schysta arbetsplatser med en mångfald av människor. Vår styrka är vår närvaro på arbetsplatserna. Där kan vi ta debatten, påverka och förändra normer och attityder.

Samtidigt står vi inför stora utmaningar. Tyvärr ser vi hur ökade klyftor i samhället gynnar populism och främlingsfientliga åsikter, i Europa men också här hemma. Vi var många som upprördes av Sveriges Radios Västernorrlands avslöjande härom veckan, om kommuner som väljer bort anställda på grund av utländsk bakgrund.

Likt många andra reagerade Vision starkt på uppgifterna. Vision organiserar chefer i äldreomsorgen, och vi uppmanade våra medlemmar att ta kontakt med oss om de upplever påtryckningar från ledning eller vårdtagare som riskerar att leda till diskriminering.

Men vad kan vi göra ytterligare för att motverka att situationer som denna uppstår igen? Behöver vi fackliga organisationer utveckla våra strategier? Svaret på den frågan är tveklöst Ja! Jag tror att vi måste vara ännu mer vaksamma, modiga och våga ta de obekväma samtalen – runt fikaborden, på arbetsplatsträffarna och i sociala medier. Säga ifrån mot fördomar och nedsättande kommentarer kring människor. Efterfråga fakta när rasistiska åsikter vädras.

En del samtal kan vara svåra att ta. En hjälp kan vara Visions och Kommunals gemensamma material ”En arbetsplats för alla”. Materialet fungerar som en igångsättare av diskussioner på arbetsplatsträffar. Men det finns mycket mer vi kan göra och jag ser verkligen fram emot att lära av andra länders goda exempel. Utmaningarna är större än på länge. Samtidigt så känns det hoppfullt att vi är många och utgör en sådan kraft. Det spelar roll för att göra framtidens arbetsliv mer schyst och inkluderande.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

 

 

Nyheter

Kombinera studier och jobb

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.  för 2 timmar sedan

Inflytande är viktigt för att orka jobba länge

Om du har goda möjligheter att påverka ditt jobb minskar risken för att bli sjukpensionär. Det visar en ny forskningsöversikt om förtidspensionering.  för 3 dagar sedan

Sju saker som du inte ska säga till en chef i Sverige

Vissa saker är självklara för dig som jobbar i Sverige, men är du nyinflyttad är t ex förmiddagskaffet och ett ståskrivbord inte lika givet. Här är några saker som du inte ska säga till din chef i Sverige.  för 4 dagar sedan

Dags för en nytändning på jobbet? Så får du tillbaka suget

Efter semestern brukar många tappa lusten till sitt arbete men det finns några knep för att tända jobbgnistan igen.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

791 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 05 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb