×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos Förenade Liv, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar Förenade liv för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Använd medarbetarna i digitaliseringen

2016-12-08

Det behövs ett samlat grepp kring den digitala arbetsmiljön i kommuner, landsting och regioner – det har Vision länge efterlyst. Dagens IT-system är ofta ineffektiva, kommunicerar inte med varandra och orsakar stress och frustration bland medarbetarna. Nu får vi medhåll av civilminister Ardalan Shekarabi som vill växla upp digitaliseringsarbetet.

I en artikel på DN debatt nyligen beskriver Ardalan Shekarabi ambitionerna. Det handlar bland annat om att bättre samordna den digitala infrastrukturen så att kommuner, landsting och regioner slipper betala för samma IT-lösningar flera gånger, att höja beställarkomptensen samt att samla det digitala ansvaret på en myndighet för att kunna garantera en likvärdig service i hela landet. 

Det här är välkomna reformer för att höja kvaliteten i välfärden och för att bidra till en bättre arbetsmiljö. Samtidigt behöver vi se till att medarbetarna involveras i digitaliseringsarbetet.

När jag möter medlemsgrupper som dagligen arbetar med olika typer av IT-system – medicinska sekreterare, tandsköterskor, handläggare eller medarbetare i socialtjänsten – blir det tydligt hur viktiga medarbetarna är för att utveckla fungerande stöd och tjänster.

Visions rapport ”IT i välfärdens tjänst" visar till exempel att medlemmarna lägger i snitt 26 minuter om dagen på IT-strul och ineffektiva system. Förutom den frustration som IT-strulet innebär så förlorar vi tid och resurser som skulle kunna användas till att vidareutveckla verksamheten, förbättra villkoren för medarbetarna och ge medborgarna ännu bättre service.

Samtidigt är digitaliseringen också en stark motor för helt nya sätt att organisera arbetslivet, och kommer att påverka både hur befintliga yrken utvecklas och hur nya yrkesroller växer fram. Utvecklingen rymmer många möjligheter och innebär att vi kommer att kunna erbjuda nya välfärdstjänster och ta fram nya smarta lösningar på morgondagens utmaningar. I det arbetet behöver medarbetarna vara med och bidra med sin kompetens för att skapa framtidens välfärd.

Samma sak gäller för att skapa en bra digital arbetsmiljö. Låt personalen medverka från början till slut när IT-system planeras, utvecklas eller byts ut. Undersök hur medarbetarna upplever IT-stödet och identifiera tidstjuvar med hjälp av IT-skyddsronder . Visions rapport visar nämligen att de medarbetare som har haft inflytande vid utveckling av nya system upplever mindre strul och stress, och bättre kvalitet på sitt jobb.

De lärdomarna hoppas jag att både Ardalan Shekarabi och lokala arbetsgivare tar med sig i det fortsatta digitaliseringsarbetet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Nyheter

Kombinera studier och jobb

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.  för 2 timmar sedan

Inflytande är viktigt för att orka jobba länge

Om du har goda möjligheter att påverka ditt jobb minskar risken för att bli sjukpensionär. Det visar en ny forskningsöversikt om förtidspensionering.  för 3 dagar sedan

Sju saker som du inte ska säga till en chef i Sverige

Vissa saker är självklara för dig som jobbar i Sverige, men är du nyinflyttad är t ex förmiddagskaffet och ett ståskrivbord inte lika givet. Här är några saker som du inte ska säga till din chef i Sverige.  för 4 dagar sedan

Dags för en nytändning på jobbet? Så får du tillbaka suget

Efter semestern brukar många tappa lusten till sitt arbete men det finns några knep för att tända jobbgnistan igen.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

791 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 05 2017

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb