×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En hållbar värld kräver ledarskap och uthållighet

2019-03-12

Igår överlämnade Delegationen för Agenda 2030 sitt slutbetänkande till regeringen. Visions medlemmar gör i sina jobba dagligen insatser som bidrar till att nå målen; till exempel inom socialtjänsten, på energibolag och genom offentlig upphandling. Medlemmarnas kunskaper och erfarenheter utgör en kraft som jag är stolt över att ha fått förmedla till Delegationens arbete.

Målen i Agenda 2030 handlar bland annat om att minska världsfattigdomen, garantera schysta arbetsvillkor, minska ojämlikheten och hejda klimatförändringarna. För att Sverige ska kunna leva upp till detta krävs en omställning i form av strategiska förändringar och Delegationen för Agenda 2030 presenterar idag sina förslag. Förslag som vi även berättar om i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Det handlar bland annat om:

  • Ett tydligt politiskt åtagande och ledarskap på högsta politiska nivå för att nå en hållbar utveckling.
  • En samstämmig politik, ledarskap och arbete som utgår från de tre dimensionerna av hållbar utveckling - social, ekonomisk och miljömässig. Detta är nödvändigt för att skapa hållbar lagstiftning, handlingsplaner och instruktioner mm.
  • Ett långsiktigt angreppssätt och politiskt åtagande över mandatperioder. Att arbeta för hållbar utveckling kräver ofta förmåga och mod att ta långsiktiga beslut.
  • Sektoröverskridande och samstämmigt arbete på såväl nationell som internationell nivå. Att redan vid problemformulering säkerställa att olika intressenter involveras. Vi behöver identifiera behov av nya och vidareutveckla existerande initiativ. Kombinera specialisering och integrering.
  • Möjliggöra för fler aktörer att bidra, till exempel genom att stärka partnerskapet mellan olika samhällsaktörer.

För att klara förändringen har Vision en viktig roll att spela. Vi finns ute på arbetsplatserna och vi är organiserade. Vi är aktiva, tar ansvar och har ett inflytande över beslut som fattas. Vi har i över tio år legat i framkant som en Fair Union och vi ska fortsätta göra det. Det handlar till exempel om opinionsbildning och att få politiker att inse alla tjänar på en schyst offentlig upphandling och att det också kräver rätt förutsättningar för våra medlemmar som jobbar som upphandlare.

Vision ska också fortsätta att vara en modig organisation med målet att minska vår totala klimatpåverkan. Vi har de senaste åren lyft frågorna om stress och psykisk ohälsa och vi är en aktör för ett mänskligt arbetsliv. Vi vet att de tre dimensionerna av hållbarhet - social, ekonomisk och miljömässig - hänger ihop och att alla aktörer behöver förhålla sig till dem. Därför fortsätter vi att trampa upp nya stigar när vi oförtröttligt och envist driver på för ett hållbart arbetsliv och samhälle.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Nyheter

”En kris som corona prövar alla chefers mod”

För Magdalena Jonsson, avdelningschef på socialtjänsten i Piteå kommun, har de senaste månaderna varit intensiva och extraordinära. Coronapandemin har tagit upp all tid i kalendern. ”Min strategi från start har varit att planera för det värsta men hoppas på det bästa”, säger Magdalena.  för 10 dagar sedan

Stärk äldreomsorgen nu!

Tillsammans kräver nu Visions Veronica Magnusson och Kommunals Tobias Baudin att politiker på alla nivåer ska inse allvaret och ta krafttag för en tryggare och mer uthållig äldreomsorg.  för 12 dagar sedan

Pausa – för att hitta arbetsglädjen som nyexad

I examenstider är det dags för många nyexaminerade att ta steget ut på arbetsmarknaden. Att unna sig en paus, ställa rimliga krav på sig själv och att ta tillvara digitala möjligheter är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i arbetslivet, tipsar kommunikationsexperten Anna Almberg.  2020-06-25

Bra att tänka på inför sommarjobbet

Har du fått ett sommarjobb? Grattis! Med hjälp av vår rådgivare Robin Stjernfelt på Vision Direkt rätar vi ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  2020-06-23

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

446 nya medlemmar under juli

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 4 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb