×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mölndal är Årets kulturkommun

Vision har utsett Mölndal till Årets kulturkommun 2021. Mölndal får priset för sitt breda och gedigna kulturutbud. Och för att ha visat initiativkraft, nyfikenhet och nytänkande för att hitta alternativa lösningar under ett år som präglats av en pandemi.

I år utsåg Vision Årets kulturkommun för 32:a gången. Följande sju kommuner var nominerade: Askersund, Bjurholm, Dals-Ed, Degerfors, Mora, Mölndal och Värnamo.

Efter en prisutdelning som i år blev digital med anledning av det rådande läget stod det klart att Mölndal kammat hem Årets kulturkommun 2021.

Här är juryns motivering:

"I årets kulturkommun får kulturen ta plats och kommuninvånarna erbjuds ett brett och gediget utbud. Insikten om kulturens betydelse för medborgarnas välbefinnande och hälsa genomsyrar samhället och resulterar i långsiktig planering av kultursatsningar.

Stadsmuseet med fri entré är inte enbart en kulturhistorisk institution utan antar även spännande utmaningar. Ett ”Pop-up museum” har t ex genomförts i stadens galleria och lockat ett stort antal besökare som lättillgängligt fått chansen till en annorlunda kulturupplevelse.

Kommunen har ett välordnat stadsbibliotek samt två filialer och en bokbuss för att nå ut till medborgarna. För att barn redan från en tidig ålder ska få positiva upplevelser av böcker, läsning och berättande har 25 litteraturprofilerade förskolor inrättats.

För att stärka kulturella mötesplatser och främja arbetet med integration stöder kommunen den idéella föreningen Konstkollektivet. Fritidslotsar marknadsför kultur- och fritidsutbudet till nyanlända och ensamkommande i kommunen.

Kulturskolan är en mötesplats där barn och unga får utveckla sin kreativitet och även aktivt påverka stadens kulturliv. Barn och ungdomar från 4-15 år är garanterade minst en kulturupplevelse under läsåret genom Kulturgarantin.

Kommunen har visat initiativkraft, nyfikenhet och nytänkande för att hitta alternativa lösningar under detta år. Kulturturnéer med spännande innehåll har genomförts utanför äldreboenden, så att de äldre kunnat ta del av arrangemang från sina fönster, balkonger eller i trädgårdar. Detta har också medfört att kulturarbetarna fått uppdrag med ekonomisk ersättning.
Kommunen har valt att under pandemin hålla de kulturella mötesplatserna öppna och ställt om till mer coronasäkrad miljö, vilket är föredömligt.

Vision utser med stolthet Mölndal till 2021-års kulturkommun."

Här kan du se listan med alla Årets kulturkommuner

Nyheter

Till arkivet

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

592 nya medlemmar under april

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb