×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTFs pressmeddelanden

SKTFs och Fairtrades Almedalsmingel prisas

Utmärkelsen "Hållbart evenemang i Almedalen 2011" gick på fredagen till fackförbundet SKTF och Fairtrade Sverige. Under Almedalsveckan arrangerade de båda organisationerna tillsammans "Almedalens schystaste mingel" med bland annat en catwalk som marknadsförde rättvist producerade arbetskläder.

Acne och SKTF bjuder in till det modigaste seminariet i Almedalen

Vi kallar det "Att våga annat" och det handlar om modet att fatta beslut som leder till förändring. Vilken är nyckeln till att en förändring ska lyckas i en organisation? Vem har ansvaret? Behöver vi konsulter och till vad?

Nya avtal för anställda inom företagshälsovård och privata läkarmottagningar

Två nya avtal har tecknats mellan Fackförbundet SKTF och arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna. Nytt i avtalen är löneprocessen där arbetsgivarna ska prata direkt med de anställda om förutsättningarna för lönesättningen

Välkommen till Almedalens schystaste mingel

Missa inte en unik världspremiär och Almedalens mest oväntade modevisning!Tisdagen den 5 juli klockan 19.30 brakar denna mingelfest loss. SKTF och Fairtrade slår sina påsar ihop och ger dig en helkväll med skön musik, Fairtrade-märkt och ekologisk dryck samt spännande närproducerade delikatesser i en fantastisk miljö.

Annika Strandhäll ny SKTF-ordförande

Annika Strandhäll från Göteborg har just valts till ny ordförande för Fackförbundet SKTF efter Eva Nordmark på SKTFs extra förbundsmöte på Arlanda Flygplats.

Klart med meddelarfrihet i Capio

Anställda i kommun, landsting och stat får enligt lag avslöja missförhållanden till media utan att riskera att deras identitet röjs genom det så kallade meddelarskyddet. Privatanställda har inte samma skydd. När offentligt finansierad vård, exempelvis ett äldreboende, läggs ut på entreprenad till ett privat bolag så gäller inte meddelarskyddet för personalen längre.

Annika Strandhäll föreslås leda SKTF

Ett enhälligt valutskott förslår idag Annika Strandhäll som ny förbundsordförande i SKTF. Strandhäll är för närvarande andre vice ordförande. Valet av ny förbundsordförande och eventuella fyllnadsval till förbundsstyrelsen genomförs vid SKTFs extra förbundsmöte i Stockholm den 14 juni.

Kommuner måste bli attraktiva bland unga

Personalförsörjningen är den klart viktigaste strategiska frågan för kommunerna. Nästan sju av tio kommuner har en strategi för personalförsörjningen, visar SKTFs nya Personalchefsbarometer som presenteras idag. Samtidigt är det få studenter som drömmer om en framtida anställning i kommuner och landsting.

Frikyrkolöner upp 5,5 procent

Fackförbundet SKTF har träffat en överenskommelse om nya löner och anställningsvillkor i frikyrkorna för perioden 1 maj 2011 till 30 april 2013.

Satsning på yngre i nytt kyrkoavtal

Ett nytt avtal för de 23 000 anställda i Svenska kyrkan blev idag klart. Avtalet är ett 13-månadersavtal och berör cirka 4 500 medlemmar i SKTF.

Stora löneskillnader under ett yrkesliv

En ekonom i en kvinnodominerad bransch eller sektor förlorar fyra och en halv miljon kr under ett arbetsliv när det gäller lön och avsatta pensionspengar, jämfört med en ekonom i en mansdominerad bransch eller sektor. Det visar nya siffror som SKTF idag presenterar

Nu startar avtalsrörelsen i frikyrkorna

Idag överlämnar fackförbundet SKTF sina avtalsyrkanden till Arbetsgivaralliansen Trossamfund och Ekumeniska Organisationer. Avtalet berör drygt 1100 medlemmar anställda inom frikyrkorna. Det gamla avtalet löper ut 30 april.

Hur ser drömjobbet ut?

Vad är viktigt när studenter och unga söker jobb? Den frågan har Fackförbundet SKTF ställt till 800 unga yrkesverksamma medlemmar och närmare 4 000 högskolestudenter.

Fackliga företrädare arresterade i Portugal

Igår arresterades två fackliga företrädare i samband men en fredlig demonstration framför den portugisiske premiärministerns bostad. En av de arresterade är Jose Manuel Marques som bland annat är vice ordförande i EPSUs kommitté för lokal och regional förvaltning.

Nyheter

10 hetaste kompetenserna för chefer 2019

Vilka är de hetaste kompetenserna för chefer? Det har utbildning.se undersökt för att kartlägga vad arbetsgivarna söker efter 2019.  för 2 timmar sedan

Så ska europeiska facken möta utmaningarna

Medlemsrekrytering, digitalisering och hållbar utveckling stod i fokus för diskussionerna när fackliga företrädare för Europeiska federationen för offentliganställda (EPSU) höll kongress i Dublin nyligen. Kongressen fattade beslut om ett nytt gemensamt handlingsprogram för de kommande fem åren och Veronica Magnusson valdes om till ledamot i EPSU:s styrelse.  för 6 dagar sedan

Medlemsdialog

Under våren har Vision mött nästan 100 000 medlemmar och ställt frågan ”hur vill du ha det på jobbet”? Svaren handlar om allt från förutsättningarna till att vara med och påverka framtidens arbetsliv till hur man intresseförhandlar om friskvårdstimma.  för 8 dagar sedan

Chefoskopet förbättrar chefers förutsättningar

Rätt stöd från chefer och kollegor höjer trivseln på arbetsplatsen och ökar medarbetarnas engagemang – det visar forskning från Arbetsmiljöverket. Ändå är det många chefer som saknar förutsättningar för att vara närvarande ledare. Det vill det forskningsbaserade verktyget Chefoskopet ändra på.  för 7 dagar sedan

Till arkivet

861 nya medlemmar under juni

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 4 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb