×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stöttar Covid-19 drabbade anställda i Ecuador, Elfenbenskusten och Senegal

Publicerad 2020-06-26

Med anledning av Covid-19 ger nu Vision ekonomiskt stöd till fackliga projekt i tre länder. Stödet går till Ecuador, Elfenbenskusten och Senegal – länder som alla drabbats hårt till följd av pandemin.

Stödet innebär bidrag på 100 000 kronor till Ecuador och 50 000 kronor vardera till Elfenbenskusten och till Senegal. Projektet i Ecuador anses mest akut. Ecuador har extremt många döda och hann inte förbereda sig då viruset kom tidigt till landet.

Samtliga bidrag ska gå till utbildningsinsatser och till projekt som syftar till att påverka relevanta aktörer att förbättra arbetssituationen och förutsättningarna för arbetstagare som har drabbats av Coronapandemin.

- Det fackliga arbetet för en säker och trygg arbetsmiljö är just nu viktigare än någonsin. Vi vet att utsatta och resurssvaga grupper drabbas hårdast av krisen då många saknar möjlighet till skyddsåtgärder och god sjukvård. I den ekonomiska krisen har miljontals människor förlorat sina jobb och fått en försämrad livssituation. Vi måste alla hjälpas åt och för Vision är det självklart att bidra via vår fackliga Solidaritetsfond, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Världsorganisationen för offentliganställda, Public Services International (PSI), har nyligen lanserat en kampanj, ”Safe workers save lives”, som fokuserar på att tillhandahålla säkra arbetsvillkor för arbetstagare. PSI kräver bland annat skyddsutrustning för de som behöver det och ekonomiskt stöd för de arbetstagare som blivit arbetslösa på grund av pandemin.  

- Now that we are all confronted with the Covid-19 pandemic, the support of Vision’s members to implement a strategy to protect front line workers in Ecuador, Cote d’Ivoire and Senegal demonstrates that solidarity is also fighting a common battle at the same time. It shows that protecting workers in those countries helps saving lives everywhere. As the virus couldn’t be stopped by borders, solidarity and unity of trade unions in the fight for workers protection shall not have boundaries. And supporting each other like we are doing, we’ll show that we can get stronger together worldwide, säger Rosa Pavanelli, ordförande för PSI.

Läs mer om Visions Solidaritetsfond https://vision.se/medlem/Fair-Union/Solidaritetsfond/

Läs mer om PSIs kampanj “Safe workers save lives” https://publicservices.international/campaigns/safe-workers-save-lives?id=10633&lang=en

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 746 21 24.

Kontakter till arbetstagare i mottagarländerna kan förmedlas av Visions pressekreterare Maria Martinsson, tfn 070 65 55 048.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

460 nya medlemmar under mars

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb