×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision om kommunutredningens förslag: Brådskande att framtidssäkra välfärden

Publicerad 2020-02-19

Vision välkomnar kommunutredningens förslag som syftar till att förstärka kommunernas kapacitet att klara välfärdsuppdraget. Alldeles för många kommuner har i dag inte förutsättningar att klara varken kompetensförsörjning, verksamhetsutveckling genom digitalisering eller kraven på den dagliga driften.

- Att klara kompetensförsörjningen och den ekonomiska kapaciteten är avgörande för att framtidssäkra välfärden. Det kräver en hel del åtgärder som utredningen lyfter i sina förslag. Många saker är brådskande att lösa och kan inte försvinna in i ytterligare utdragna utredningar. Det är angeläget att Välfärdskommissionen nu tar utredningens förslag vidare och får saker att hända, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision vill särskilt trycka på:

  • Staten behöver säkra välfärdens finansiering genom generella statsbidrag som medför att alla kommuner har ekonomiska förutsättningar för att klara välfärdsuppdraget. Kommunerna är ofta själva bäst lämpade att styra sina resurser i ett gott samspel mellan politiker och tjänstepersoner. Generella statsbidrag minskar även kommunernas administrativa börda. Vision ser positivt på utredningens förslag gällande statsbidragsprincipen. 
  • Genom det nya kompetens- och omställningsavtalet ges möjlighet för anställda att få kompetensutveckling när arbetsuppgifter försvinner eller förändras. Det medför också att arbetsgivare behöver arbeta mer långsiktigt med kompetensförsörjningsplaner för att säkra tillgång till kompetens. Men det räcker inte. Många små kommuner behöver samarbeta mer för att säkra tillgången till kompetens. Rätt kompetens på rätt plats är en nationell angelägenhet som kräver nationellt ansvar – och det brådskar. Därför behöver staten göra det betydligt lättare för medarbetare att fortbilda, utbilda och omskola sig. Det kan bland annat handla om att öka möjligheterna för distansstudier, se över studiefinansieringen samt att sänka arbetsgivarkostnader vid olika utbildningsinsatser. Utredningens förslag gällande att minska studieskulder för personer bosatta och yrkesverksamma i kommuner med särskilt kompetensförsörjningsutmaningar är spännande att gå vidare med. 
  • Digitaliseringsarbetet går väldigt trögt när det är varje enskild kommun och region som ska hitta lösningarna och investera i den digitala infrastrukturen. Här måste staten ta ansvar både för en nationell IT- struktur, för de stora investeringskostnaderna och för utveckling av digitala välfärdstjänster.

För ytterligare kommenterar, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1853 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 5 2020

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar under sommaren kl 9-17. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb