×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inbjudan till Momentum – nationellt möte om den sociala barn- och ungdomsvården

Publicerad 2017-03-14

Landets socialtjänster bedriver just nu ett viktigt förändringsarbete för att utveckla skyddet för utsatta barn och unga.  ad kan vi lära av de satsningar som görs? Hur ser framgångsfaktorerna ut? Torsdagen den 16 mars bjuder Akademikerförbundet SSR och Vision in till det tredje nationella dialogmötet om den sociala barn- och ungdomsvården

Tid: Torsdag 16 mars 2017, klockan 9.30– 16.00

Plats: Citykonferensen, Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm.

- Vi är glada att kunna samla aktörer från kommunerna, staten, arbetsgivare och fack som på olika sätt jobbar med att utveckla den sociala barn – och ungdomsvården. Det är viktigt att vi både tar tillvara de utvecklingsarbeten som pågår och att vi hittar vägar framåt för att säkra kvalitén på ett långsiktigt hållbart sätt säger Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.

- Vision vill att de satsningar som nu görs för att utveckla den sociala barn-och ungdomsvården kommer hela socialtjänsten till del. Problemen med hög personalomsättning och bristande förutsättningar för medarbetarna är desamma i hela socialtjänsten, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Ur programmet:

Kl 09.30-12 :00 Delredovisning av nationella samordnarens arbete

Cecilia Grefve, nationell samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården

Facklig feedback på den nationella samordnarens arbete

Framgångsfaktorer i socialtjänsten, en studie med Akademikerförbundet SSRs och Visions medlemmar Wanja Astvik, fil dr, forskare vid psykologiska institutionen på Stockholms universitet 

13:00-16:00 Hur utvecklar vi verksamheten med hjälp av olika kompetenser?

Föredrag och dialog med Kjerstin Bergman, Sveriges Kommuner och Landsting, Emina Tica, Skärholmens stadsdelsförvaltning och Katrin Westlund, Socialstyrelsen

Samtal: Hur använder vi det momentum den sociala barn och ungdomsvården befinner sig i?

Emma Henriksson, (kd) ordförande i riksdagens socialutskott, Pernilla Baralt, (s) statssekreterare, socialdepartementet, Marlene Burwick, (s) ordförande för SKL:s beredning för socialpolitik och individomsorg, Heike Erkers, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR, Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Programmat i sin helhet bifogas.  

Media är varmt välkomna att delta!

För ytterligare information, kontakta: Josefine Johansson, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-617 44 22 eller Kristina Folkesson, Vision, tfn 08-789 63 83. 

1320 nya medlemmar under maj

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 3 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb