×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åsa Karlsson från Hammarö belönas för uppsats om integration

Publicerad 2017-03-14

Fackförbundet Vision delar årligen ut stipendium bland sina studentmedlemmar för uppsatser som bidrar med angelägen kunskap om den svenska välfärden. I år går samhällsvetarstipendiet till värmlänningen Åsa Karlsson för c-uppsatsen “Efter uppehållstillståndet”.  

Visions stipendium är på 20 000 kronor. I uppsatsen undersöker Åsa den process som nyanlända i Hammarö kommun genomgår för att förberedas för den svenska arbetsmarknaden.

– Jag valde ämnet eftersom det känns aktuellt och samhällsnyttigt att skriva om något som har med de demografiska förändringarna att göra. Att hjälpa nyanlända att komma ut på den svenska arbetsmarknaden är ett arbete som är och kommer fortsätta vara viktigt under en lång tid framöver. Både för att de nyanlända ska ha en chans att integreras in i arbets- och samhällslivet, men också för att Sverige ska vara bättre rustat, säger Åsa.

Att valet föll på hemkommunen Hammarö var på grund av att kommunen under hösten 2015 började ta emot fler nyanlända personer. Innan dess hade man bara tagit emot en enda nyanländ.

– Det kändes spännande att följa en kommun som står i startgroparna av sitt integrationsarbete. Jag studerade processen både ur de nyanländas perspektiv och ur kommunens perspektiv, berättar Åsa.

Åsa Karlsson är 27 år och har studerat Personal- och arbetsliv på Handelshögskolan vid Karlstads universitet, ett treårigt program som ger en kandidatexamen i arbetsvetenskap.

I Visions jurys motivering står bland annat:

”Att underlätta för nyanlända att så snabbt som möjligt få ett arbete som motsvarar deras kvalifikationer är en av de mest angelägna samhällsutmaningar Sverige står inför just nu. Åsa Karlsson beskriver på ett självständigt och målande sätt de olika steg mottagandeprocessen består av samt de utmaningar som välfärden står inför. Som exempel belyser hon hur bristande rutiner för validering av högre utbildning kan sätta käppar i hjulet för någon som vill fortsätta påbörjade studier i Sverige. Hon belyser också på ett förtjänstfullt sätt hur offentlig verksamhet respektive civilsamhället kan bidra till att mottagandeprocessen blir begriplig, hanterbar och meningsfull för dem hon intervjuat. Uppsatsen bidrar således med fördjupad kunskap och värdefulla insikter i en för välfärden mycket angelägen fråga.”

Åsa Karlsson nås på tfn 0768-11 29 16 och mejl: asa.karlsson2@live.se

Läs mer: https://vision.se/nyheter

Läs hela uppsatsen här: http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:935720/FULLTEXT01.pdf

1358 nya medlemmar under maj

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 3 2018

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb