×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions Annika Strandhäll blir socialförsäkringsminister

Publicerad 2014-10-03

Visions förbundsordförande Annika Strandhäll har utsetts till statsråd i Sveriges nya regering. Annika Strandhäll får ansvar för socialförsäkringsfrågorna och blir också chef för socialdepartementet.

I samband med utnämningen i dag lämnar Annika Strandhäll uppdraget som förbundsordförande för Vision, ett uppdrag som hon har haft sedan 2011.

- Det är med blandade känslor som jag lämnar Vision, men jag gör det i förvissning om att det är en stabil organisation i medvind som har sin bästa medlemsökning på 25 år. Samtidigt ser jag en fantastisk möjlighet att som socialförsäkringsminister få fortsätta att driva frågor som är centrala för svensk välfärd, säger Annika Strandhäll.

Som chef för socialdepartementet kommer Annika Strandhäll bland annat att ansvara för sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen, pensioner och föräldraförsäkringen.

- Jag har ett djupt rotat engagemang i dessa frågor. Inte minst föräldraförsäkringen, som också har en avgörande betydelse för hur vi ska nå ett jämställt arbetsliv, säger Annika Strandhäll som i samband med ministerutnämningen också lämnar uppdraget som ledamot i regeringens delegation för jämställdhet i arbetslivet, JA-delegationen.

Visions första vice ordförande Ove Jansson, bibliotekschef i Tidaholm, tar tills vidare över ordförandeposten i Vision.

- För Vision är det givetvis en stor förlust att Annika Strandhäll lämnar förbundet. Hon har varit drivande i det förändringarbete som vi har jobbat intensivt med de senaste åren. Samtidigt har vi gott självförtroende i organsationen. Vision har nyligen slagit fast inriktningen för de kommande åren och vi kommer att fortsätta att jobba hårt för att göra skillnad för våra medlemmar i deras vardag. Vi önskar Annika Strandhäll varmt lycka till med sitt nya och viktiga uppdrag! säger Ove Jansson.

För ytterligare kommentarer:

Therese Svanström-Andersson, kanslichef Vision, tfn 070 – 298 32 44

Ove Jansson, vice förbundsordförande Vision, tfn 070 – 642 81 69

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1401 nya medlemmar under februari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb