×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Tillsätt en socialtjänstkommission

Publicerad 2014-11-22

Läget i socialtjänsten är nu så allvarligt att det krävs en rad akuta åtgärder. En av dem är att regeringen omedelbart bör tillsätta en bred socialtjänstkommission. Det behövs också ett nationellt mått för antalet ärenden per handläggare.

Bristande resurser på flera plan, en orimlig arbetsbelastning och personalbrist. Situationen inom socialtjänsten präglas också av nyanställda som blir utan introduktion, it-stöd som sviker, chefer som inte hinner leda och om professionella medarbetare som blir sjuka av stress eller slutar.

- Läget är akut. Därför vill vi att regeringen omgående tillsätter en socialtjänstkommission. Socialtjänstens uppgift är att ge utsatta människor den hjälp de behöver och då måste medarbetarna få förutsättningar att utföra ett professionellt och rättssäkert socialt arbete, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision som presenterar förslaget om en kommission i en debattartikel på SVT Opinion i dag.

En nationell samordnare gör just nu en översyn av barn- och ungdomsvården inom socialtjänsten. Under närmare tre år ska samordnaren samla in kunskap och komma med förslag. Vision välkomnar en översyn, men vill bredda arbetet så att det gäller hela socialtjänsten.

- Barn förekommer inom alla socialtjänstens områden. Regeringen har sagt att man vill göra FN:s barnkonvention till lag. Ska vi leva upp till en sådan lag måste medarbetarna i hela socialtjänsten få förutsättningar som gör det möjligt, säger Veronica Karlsson.

Vision vill se en nationell kommission där man lyssnar på de behov och förslag som medarbetarna i hela socialtjänsten har. Samtidigt måste vi tillsammans med arbetsgivarna få till snabba insatser för att förbättra situationen lokalt, säger Veronica Karlsson.

I dagsläget kan en handläggare i socialtjänsten sitta med över 100 ärenden på sitt bord. För att nå en hanterbar ärendemängd anser Vision att Socialstyrelsen bör få i uppdrag att utforma riktlinjer för ett nationellt mått på antal ärenden per handläggare.

- Vi behöver ett nationellt mått som tar hänsyn till ärendenas komplexitet och medarbetarnas erfarenhet. Med allt för många ärenden på bordet finns det en risk att varje enskild individ inte får rätt stöd. Våra medlemmar berättar själva att tidsnöden redan i dag innebär att vissa frågor aldrig ställs – eller att svaren inte hinner tas om hand på rätt sätt, säger Veronica Karlsson.

För ytterligare kommentarer:

Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision, tfn tfn 070 – 746 21 24

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

642 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb