×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision satsar på framtidens socialtjänst

Publicerad 2014-12-10

Medarbetarna går på knäna, mindre tid läggs på förebyggande arbete och två av tre socialsekreterare funderar på att byta yrke. Läget inom socialtjänsten är allvarligt och kräver snabba åtgärder. För att ta vara på medarbetarnas erfarenheter inleder Vision i dag en satsning på framtidens socialtjänst.

- Vi får hela tiden nya larm om situationen i socialtjänsten och läget är nu så allvarligt att det krävs en rad akuta åtgärder. Samtidigt vill vi ta vara på de idéer som vi vet att medarbetarna har. Det är våra medlemmar som kan socialtjänsten bäst och vi vill att de är med och formar framtidens socialtjänst både på lokal och nationell nivå, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Vision krävde nyligen att regeringen ska tillsätta en bred socialtjänstkommission för att se över situationen inom socialtjänsten. Kommissionen ska bland annat ge svar på hur vi ska få en socialtjänst där utsatta människor får den hjälp de behöver och hur medarbetarna ska få förutsättningar att utföra ett professionellt och rättssäkert socialt arbete. Vision har också begärt att det ska införas ett nationellt mått på antalet ärenden per handläggare.

- Vi vet att personalens arbetsvillkor styr kvaliteten på det stöd som utsatta människor får. Då måste det finnas förutsättningar att göra ett professionellt jobb. Det handlar om rimlig arbetsbelastning, bra introduktion, chefer som har tid att leda och en välfungerande organisation, säger Veronica Karlsson, som i dag träffar barn- äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér för att diskutera situationen i socialtjänsten.

I satsningen Framtidens socialtjänst kommer alla medarbetare i socialtjänsten att kunna göra skillnad genom att berätta om sin arbetssituation och sina förslag på lösningar för krisen i socialtjänsten – såväl nationellt som på sin arbetsplats.

För ytterligare kommentarer:

Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 746 21 24

För ytterligare information:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, tfn 072 – 214 95 80

Anna Lirén, processledare i Vision, tfn 073 – 819 11 91

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb