×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var femte socialchef är ny på jobbet

Publicerad 2014-10-01

Av landets socialchefer har en av fem arbetat kortare tid än ett år på sin nuvarande tjänst. Färre än hälften har haft sin tjänst i mer än tre år, enligt en ny undersökning från Vision.

Den höga omsättningen av socialchefer påverkar långsiktigheten och därmed kvaliteten inom socialtjänsten. Dessutom är rekryteringen av socialchefer en dryg kostnad för kommunen. Särskilt tydligt blir detta för mindre kommuner med färre än 10 000 invånare, det är nämligen där den största gruppen som har haft sitt jobb i mindre än ett år återfinns.

- Vi kan se att landets socialchefer är nöjda med sitt yrkesval och trivs på jobbet. Men, det är ett tufft jobb med hög arbetsbelastning. Därför behöver socialcheferna bra arbetsvillkor, både personligen och för sin verksamhet. De behöver tid att leda, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

- Det finns många vinster att göra för kommunerna genom att ge socialcheferna förbättrade villkor i form av en bra introduktion, ett rimligt antal underställda, stöd i organisationen och kompetensutveckling. Tyvärr ser vi att det brister på många håll i dag, säger Annika Strandhäll.

Visions ”Socialchefsrapport 2014” släpps i dag i samband med Socialchefsdagarna i Göteborg. I rapporten vittnar socialchefer från hela landet om att de upplever sig ha ett intressant, viktigt och utmanande arbete. På minussidan står bland annat svårigheten att rekrytera personal med spetskompetens och erfarna socialsekreterare. Fler än hälften uppger att detta är svårt och det får konsekvenser för kvaliteten inom socialtjänsten.

Bilden bekräftas av en nyligen presenterad undersökning som visade att var tredje socialsekreterare överväger att byta yrke.

- Vi vet att det finns tydliga samband mellan situationen inom socialtjänsten med en orimligt hög arbetsbelastning och rättssäkerhet samt stödet till medborgarna. Situationen är ett hot mot det sociala arbetet, säger Annika Strandhäll.

Vision har tidigare föreslagit att antalet ärenden per handläggare ska minska och säkerställas med nationella mått. Dessutom behöver IT-stödet inom socialtjänsten anpassas till verksamheten och nyanställda garanteras introduktion. Vision föreslår också att sambandet mellan arbetssituation och kvalitet ska synliggöras i nationella jämförelser.

Socialchefsrapport 2014

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 280 85 61

För ytterligare upplysningar om undersökningen, kontakta:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg, tfn 072 – 214 95 80 eller Jonas Karlsson, ombudsman för chefer, tfn 076 – 133 03 31

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1370 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb