×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oerfarna socialsekreterare lämnas utan stöd

Publicerad 2014-11-28

Andelen socialsekreterare som har arbetat kortare tid i yrket än två år ökar. Samtidigt uppger många kommuner att de inte avsätter någon tid för handledning eller stöd i socialsekreterarnas arbete. Det visar en genomgång som Vision har gjort av statistik från Socialstyrelsen.

- Det här är självklart allvarligt. Våra medlemmar i socialtjänsten är välutbildade och kompetenta, men oavsett vilket yrke du är ny i så behöver du introduktion och handledning. Här handlar det om nyutexaminerade socialsekreterare, ofta unga människor, som jobbar med de allra mest utsatta i vårt samhälle, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Vision har analyserat Socialstyrelsens öppna jämförelser av ekonomiskt bistånd 2014. Enligt statistiken har en tredjedel av Sveriges socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd kortare erfarenhet än två år i yrket. Det är en ökning med två procent jämfört med 2013. Andelen varierar stort mellan länen – och ännu mer mellan enskilda kommuner eller stadsdelar.

  • 72 kommuner/stadsdelar uppger att färre än hälften av socialsekreterarna inom ekonomiskt bistånd har längre erfarenhet än två år.

  • 128 kommuner/stadsdelar uppger att andelen socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd som har mer än två års erfarenhet minskar.

  • Samtidigt uppger många kommuner/stadsdelar med oerfaren personal att de inte avsätter någon tid för handledning. I 88 kommuner/stadsdelar avsätts en timme eller mindre i veckan för stöd i arbetet.

Vision har föreslagit att regeringen ska tillsätta en nationell socialtjänstkommission som får ett samlat uppdrag att arbeta med socialtjänstens alla delar. Tanken är att skapa bestående stabilitet vad gäller såväl arbetsbelastning, personalomsättning som introduktion. I kommissionen bör experter från till exempel Inspektionen för vård och omsorg, Socialstyrelsen och Arbetsmiljöverket samarbeta med politiker, arbetsgivare och fackförbund.

- Vi behöver foga samman allas olika kunskaper för att få en socialtjänst där medarbetarna, Visions medlemmar, har möjlighet att göra ett professionellt arbete och ge utsatta människor den hjälp de behöver. Samtidigt visar de siffror som Vision nu har analyserat att det också behövs ett intensivt lokalt samarbete mellan politiker, arbetsgivare och fackförbund för att vända utvecklingen inom socialtjänsten, säger Veronica Karlsson.

Socialstyrelsens öppna jämförelser av ekonomiskt bistånd 2014

För ytterligare kommentarer:

Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 746 21 24

För ytterligare upplysningar:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, tfn 072 – 214 95 80

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

353 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb