×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny undersökning visar på stora skillnader inom kommunernas socialtjänst

Publicerad 2014-10-29

Bemanningen varierar stort mellan landets socialtjänster. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen som publiceras i dag. I många kommuner har varje handläggare långt över 50 biståndshushåll att hantera varje månad och det här får konsekvenser för stödet till utsatta människor, varnar Vision.

Socialstyrelsens årliga rapport, Öppna jämförelser av ekonomiskt bistånd, är ett viktigt verktyg för uppföljning och utveckling av socialtjänsten. Och årets rapport visar att det finns mycket som kommunerna kan göra för att förbättra både arbetssituationen för medarbetarna och servicen till medborgarna.

- Det handlar om en orimligt tung arbetsbörda för landets socialsekreterare och biståndshandläggare med ökat ansvar och fler barn och vuxna som behöver stöd. Vision har i flera undersökningar kunnat visa på detta och Socialstyrelsens rapport stärker vår uppfattning att situationen inom socialtjänsten är alarmerande, säger Ove Jansson, tillförordnad förbundsordförande i Vision.

Några resultat från Öppna jämförelser 2014:

  • Många som arbetar inom ekonomiskt bistånd är nyutexaminerade och saknar erfarenhet. I flera kommuner i landet finns det inte en enda socialsekreterare som har arbetat mer än två år i yrket.
  • I en rad kommuner saknar socialsekreterare och biståndshandläggare helt tillgång till stöd i sitt arbete. Noll timmar avsätts till detta.

  • Många kommuner svarar nej på frågan om de erbjuder en strukturerad inskolningsperiod för medarbetarna inom ekonomiskt bistånd.

  • Genomsnittet i riket är att varje handläggare i genomsnitt ansvarar för 35 biståndshushåll med utbetalning varje månad. Men siffran varierar stort mellan landets kommuner, från 7,9 ärenden till 85,5 ärenden per handläggare och månad.

- För Vision är det tydligt att det behövs omfattande insatser för att säkra kvaliteten inom socialtjänsten. Först och främst vill vi se ett nationellt mått för antalet ärenden per handläggare. Verksamheternas organisation måste utvecklas och det behövs också ökade insatser vad gäller introduktion och chefernas möjligheter att ge stöd till medarbetarna, säger Ove Jansson.

Öppna jämförelser av ekonomiskt bistånd har presenterats varje år sedan 2011. Resultaten bygger på Socialstyrelsens enkät till landets kommuner och stadsdelar. Svarsfrekvensen på enkäten i år var 94 procent.

För ytterligare kommentarer:

Ove Jansson, tillförordnad förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 642 81 69

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb