×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Falun är Årets kulturkommun 2015

Publicerad 2014-12-11

I dag utsågs Falun till Årets kulturkommun 2015.  ”I Falun är kultur en angelägenhet för alla”, skriver juryn i sin motivering. Priset delas ut av Vision för 26:e året i rad.

Juryn pekar särskilt på kommunens kultursatsningar. Barn och unga garanteras kulturupplevelser men får också själva utöva kultur. Likaså har äldre tillgång till en omfattande kulturverksamhet på boenden och träffpunkter. Det finns också ett gediget kulturprogram för funktionshindrade.

Kommunen har sex egna mindre museer som alla har fri entré. Biblioteksverksamheten med den nya biblioteksportalen på nätet för att utöka tillgängligheten är imponerande. Falu kommun bidrar ekonomiskt till ett 60-tal kulturföreningar.

Att Falu gruva ingår i världsarvet, Carl Larsson-gården, Dalateatern, Film i Dalarna och Musik i Dalarna och Dalarnas museum finns att tillgå, förstärker bara kommunens egna satsningar.

- Jag är imponerad över Faluns stora satsningar inom kulturområdet och ser fram emot omvandlingen av Folkets hus till kulturhus som beräknas stå klart hösten 2015, säger juryns ordförande Ove Jansson, första vice ordförande i Vision.

Juryn skriver också i sin motivering:

”Falun är en kulturkommun med starka traditioner långt tillbaka i tiden men också med stora ambitioner för framtiden inte minst när det nya kulturhuset och kulturskolan är på plats.”.

Vid prisutdelningen, som ägde rum i Trollhättan, deltog från Falun kultur- och ungdomsnämndens ordförande Staffan Nilsson (s), kulturchef Pelle Ahnlund samt Meta Svedberg från Vision Falun.

Juryns ordförande Ove Jansson delade ut konstverket ”Mot fjället” av konstnären Örjan Sätre. Falun får dessutom behålla vandringspriset ett glasäpple av Rune Strand under det kommande året.

För mer information kontakta Ewa Henriksson, kulturansvarig i Vision, tfn 070-574 34 07 eller juryns ordförande Ove Jansson, tfn 070-642 81 69.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1494 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb