×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chef i äldreomsorgen – ett omöjligt uppdrag?

Publicerad 2014-11-25

Personalansvar för i snitt 50 medarbetare, samtidigt som arbetet styrs av politiska beslut, professionella avvägningar samt förväntningar från de äldre och deras anhöriga. Så ser verkligheten ut för många av Sveriges 5000 äldreomsorgschefer som Vision uppmärksammar i en ny rapport.

Vision har låtit två forskare undersöka villkoren för chefer i äldreomsorgen som arbetar direkt med verksamheten, så kallade första linjens chefer.

I rapporten ”Tid att leda” konstateras bland annat att första linjens chefer ställs inför ett ”omöjligt uppdrag” då det inte finns förutsättningar för ett gott ledarskap. Bland annat handlar det om allt för många underställda och bristande administrativt stöd.

- Det är inte schyst att våra chefsmedlemmar inte får rätt förutsättningar att vara bra ledare. Ledarskapet påverkar verksamhetens kvalitet, och det måste vi prata om. Det är ett viktigt perspektiv i debatten om kvalitet i äldreomsorgen som Vision vill bidra med, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Enligt rapporten saknar cheferna de förutsättningar som krävs för att nå målen om en god kvalitet i äldreomsorgen.

- Tid är en bristvara för många chefer. Chefer måste få tid för sitt ledarskap och vara närvarande och lyhörda för personalens behov, säger Veronica Karlsson.

Sedan tidigare vet vi att äldreomsorgen under de närmaste åren kommer att behöva rekrytera 2000 nya chefer. Vision ser nu fem områden där det är angeläget att insatser görs omgående:

  • Ett rimligt antal underställa. Riktmärket bör ligga kring 25 personer

  • Hanterbart antal och en rimlig geografisk spridning på verksamheter

  • Service från expertfunktioner som fastighetsförvaltning, ekonomi, HR och administration.

  • Professionellt stöd som extern handledning och tid till kompetensutveckling

  • Säkra behovet av högre utbildning i ledarskap för sociala verksamheter

Kunskapsöversikten har sammanställts av Fil. dr Angelika Thelin, Linnéuniversitetet samt Fil. dr och universitetslektor Maria Wolmesjö, Linköpings universitet. Den bifogas i sin helhet med detta pressutskick.

För ytterligare kommentarer:

Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision, tfn 072- 558 31 70.

För ytterligare upplysningar:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, tfn 072 – 214 95 80 eller Jonas Karlsson, chefs- och ledarskapsstrateg i Vision, tfn 076-133 03 31.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb