×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal öppnar dörren till välfärden för studenter

Publicerad 2014-12-17

Sveriges Kommuner och Landsting, OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet och AkademikerAlliansen har enats om ett nytt studentmedarbetaravtal för välfärden. Det nya avtalet ger studenter en chans att tidigt få erfarenhet av arbete inom kommuner och landsting.

Kommuner och landsting behöver rekrytera ett stort antal nya medarbetare under de kommande tio åren. Studentmedarbetaravtalet ökar studenters möjligheter att, redan under studierna, kunna göra arbetsuppgifter som ligger nära innehållet i studierna och som därmed underlättar tillgodogörandet av studierna.

– Vi ser att studenter är en viktig grupp för kommuner och landsting att nå för att säkra framtida rekryteringar. Avtalet ger en utmärkt brygga mellan studier och arbete i våra verksamheter, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings förhandlingsdelegation.

– Ganska få unga akademiker tror att drömjobbet finns hos kommuner, landsting och regioner. Ofta beror det på en låg kännedom om vilka arbetsuppgifter sektorn kan erbjuda. Genom att anställa studentmedarbetare har arbetsgivarna chansen att visa upp alla de spännande, och ibland okända, arbetsuppgifter som finns i sektorn. Att studentmedarbetaren dessutom garanteras handledning av en mentor är viktigt för en bra introduktion in i arbetet, säger Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

– Som akademikerförbund anser vi att det är avgörande att stärka övergången från studier till arbete efter examen, samt öka arbetslivsanknytningen i utbildningen. Väl utformade studentmedarbetaravtal där studenten i begränsad omfattning får jobba med det hen utbildar sig till tror vi är ett bra sätt att lyckas med det, säger Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.

– Både arbetsgivare och studenter vinner på detta! Studenter får praktisk erfarenhet som underlättar studierna. Och arbetsgivare kan attrahera kompetent arbetskraft nu när konkurrensen om utbildad personal ökar, säger Kenth Nilsson, ordförande i AkademikerAlliansen.

Fakta om avtalet:

Avtalet riktar sig till personer som studerar vid universitet, högskola eller eftergymnasial utbildning.

En studentmedarbetare kommer att arbeta upp till 15 h/vecka och anställs en termin i taget. Under den tiden ska studentmedarbetare ha en mentor.

Avtalet träder ikraft och kan användas från 1 januari 2015.

En gemensam utvärdering ska göras senast den 31 december 2016.

Avtalet gäller även företag anslutna till arbetsgivarförbundet Pacta.

OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet inkluderar: Vision, Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet

AkademikerAlliansen är en organisation för förhandlingssamverkan mellan 16 SACO-anslutna förbund.

För ytterliga kommentarer:

Sveriges Kommuner och Landsting/Pacta: Ingela Gardner Sundström, ordförande förhandlingsdelegationen, mobil: 070-315 07 29

Vision: Veronica Karlsson, förbundsordförande, mobil: 070-746 21 24

Akademikerförbundet SSR: Heike Erkers, förbundsordförande, mobil: 0706-22 39 78

AkademikerAlliansen: Kenth Nilsson, ordförande, mobil: 070-658 78 86

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

386 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb