×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: ”Så kan kvaliteten i socialtjänsten öka”

Publicerad 2014-04-29

Flera studier kring socialsekreterarnas arbetsvillkor bekräftar bilden av en tuff yrkesvardag med hög arbetsbelastning. En ny forskningsrapport från Vision visar att kvaliteten i socialtjänsten kan öka och kostnaderna minska om personalens arbetsvillkor förbättras.

 - Det finns tydliga samband mellan socialsekreterares arbetsvillkor, rättssäkerhet och stödjande funktion till medborgarna. Visions kunskapssammanställning visar att resultaten i socialtjänsten kan förbättras om personalen får rimliga arbetsvillkor, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

I rapporten ”Prövning och profession” har Vision låtit Pia Tham, fil.dr i socialt arbete vid Socialhögskolan i Stockholm, gå igenom den forskning som finns kring socialsekreterares arbetsvillkor. Det visade sig att ytterst få studier har gjorts, såväl i Sverige som i andra länder, men att studierna som finns bekräftar bilden av en tuff yrkesvardag.

 - Socialsekreterarna är en mycket lojal yrkesgrupp med hög kompetens. De tenderar att kompensera den extrema arbetsbelastningen med att jobba hårdare, hoppa över lunchen och ta med arbete hem. Samtidigt är socialsekreterarna en av de yrkesgrupper som är mest utsatt för psykosociala påfrestningar. Det här håller inte i längden, säger Annika Strandhäll.

Med den nya rapporten vill Vision öka kunskapen kring relationen arbetsbelastning och kvalitet. En rimlig arbetsbelastning är avgörande för att kunna utföra ett fullgott och rättssäkert arbete.

- Rapporten ger stöd för att socialsekreterarnas arbetssituation är ohållbar och att det krävs akuta insatser för att minska arbetsbelastningen. Ansvariga politiker måste lyssna på personalen och genomföra konkreta förbättringar, säger Annika Strandhäll.

Vision föreslår att:

  • Antalet ärenden för varje socialsekreterare ska minska.

  • Arbetsbelastning bör avspeglas i Socialstyrelsens Öppna jämförelser samt i inspektionsrapporter av Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

  • Bättre introduktion för nya socialsekreterare. Vision vill se garanterad och planlagd introduktion för alla.

  • Bättre digitalt stöd som underlättar dokumentation och upprätthåller rättsäkerhet.

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 - 280 85 61

För frågor, kontakta:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, tfn 08 – 789 63 83

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

389 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb