×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Nytt avtal för anställda på folkhögskolor

Publicerad 2014-06-18

Löneökningar på minst 2,3 procent årligen, ökat föräldrapenningtillägg och större inflytande för medarbetarna över arbetstiden. Det är några av nyheterna i ett nytt avtal som Vision har tecknat med Arbetsgivaralliansen för anställda på folkhögskolor och friskolor.

Det nya avtalet är tvåårigt och gäller från den 1 maj i år.

- Avtalet garanterar våra medlemmar en löneökning på minst 2,3 procent per år. Det ger också våra medlemmar en möjlighet att ingå överenskommelse med sina chefer om förtroendearbetstid, vilket innebär att de får större inflytande och möjligheter att påverka sin arbetstid, säger Matteus Canevall, förhandlade ombudsman på Vision.

Bland villkorsförbättringarna finns också ett utökat föräldrapenningtillägg från fem till sex månader. Avtalet innehåller även en möjlighet att träffa överenskommelser om att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar.

Omkring 450 av Visions medlemmar som bland annat arbetar som skolassistenter, administrativ personal, tekniker och ekonomer på cirka 120 av landets folkhögskolor och friskolor berörs av avtalet.

Avtalsområdet omfattar många mindre arbetsgivare utan facklig representation på arbetsplatsen. Dessa får nu vissa skyldigheter som ska fullgöras direkt mot de anställda istället för mot facket.

- Det handlar till exempel om hur kriterierna för lönesättningen ska fastställas och om övriga moment inom ramen för överläggningen. Vision ser positivt på att avtalet anpassas efter hur verksamheten ser ut och att våra medlemmar på så sätt får ett ökat inflytande, säger Matteus Canevall.

För ytterligare frågor och kommentarer, kontakta:

Matteus Canevall, förhandlande ombudsman Vision, tfn 072 – 515 30 02

Kurt Blomqvist, förhandlande ombudsman Vision, tfn 070 – 568 24 42

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1493 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb