×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Ny lönepolitik för jämställda löner

Publicerad 2014-03-10

Vision har vid ett extra förbundsmöte i dag fattat beslut om en ny inriktning för förbundets lönepolitik. Målet är att öka medlemmarnas inflytande över sin lön utifrån prestation och kompetens. Detta är ytterligare ett steg i Visions arbete mot jämställda löner.

- Målet med lönepolitiken är att ge varje medlem ett större inflytande över sin lön och sin löneutveckling. Lönen ska bygga på arbetsuppgifter, kvalifikation och vad du prestaterar på jobbet, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Den nya lönepolitiken är också ett steg i arbetet med att få bort löneskillnaderna mellan mansdominerade och kvinnodominerade sektorer, branscher och yrken. Dessa strukturella löneskillnader drabbar många av Visions medlemmar, såväl kvinnor som män.

- När våra medlemmar får lön efter sina prestationer och kompetens tror vi att de får en högre lön. Vi tror att det på sikt kommer att leda till att löneskillnader mellan kvinno- och mansdominerade verksamheter och sektorer minskar, säger Annika Strandhäll.

Den nya lönepolitiken bygger på den största medlemsdiskussionen som genomförts i förbundet på senare år. Utifrån dessa synpunkter är det tydligt att det finns ett starkt stöd för en individuell och differentierad lönesättning.

- Det vi ser är en förändring av fackets roll. Vi fokuserar mer på att påverka lönestrukturer. Det betyder bland annat att skapa bra förutsättningar för lönesättande chefer och att förbättra medlemmarnas förutsättningar att göra ett bra jobb – och därmed höja sin lön, säger Annika Strandhäll.

En undersökning som Visions genomfört visar att en fungerande individuell lönesättning är en viktig nyckel till medlemmarnas syn på sin löneutveckling. 65 procent av de svarande vill att lönen sätts i ett lönesamtal tillsammans med närmaste chef. De som har fått lönen satt i ett samtal är mer nöjda med sin lön än andra.

För ytterligare kommentarer kontakta:

Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision, tfn 070 – 280 85 61

För ytterligare upplysningar kontakta:

Karl Lundberg, ombudsman i Vision, tfn 076 – 146 35 30

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

396 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb