×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Löneskillnaderna är ett samhällsproblem

Publicerad 2014-06-17

Kvinnors medellön år 2013 var 86,6 procent av männens. Det visar Medlingsinstitutets årsrapport som publiceras i dag. Och de ojämställda lönerna är ett samhällsproblem, enligt Vision.

Enligt Medlingsinstitutet har skillnaden mellan kvinnors och mäns medellöner minskat med 0,5 procentenheter det senaste året.

- Även om gapet blivit något mindre så ser vi att kvinnors löner fortsätter att släpa efter männens och det är självklart inte acceptabelt, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision och ledamot i regeringens delegation för jämställdhet i arbetslivet, JA-delegationen.

- Samtidigt vet vi att inom välfärden, där flest är kvinnor, är lönerna för både kvinnor och män lägre än i mansdominerade branscher och sektorer. Det här gör att kvinnor i välfärden förlorar dubbelt och det problemet är något som man inte ser vid enbart en lönejämförelse mellan könen, säger Annika Strandhäll.

Vision har i flera rapporter belyst dessa strukturella löneskillnader som innebär att såväl löner som villkor är sämre i kvinnodominerade branscher och sektorer. Till exempel tjänar en ekonom, en personalchef eller en tekniker som jobbar i välfärden ofta tusentals kronor mindre i månaden än en ekonom, en personalchef eller en tekniker i ett privat företag.

- Vi vet att välfärden har enorma rekryteringsbehov de kommande åren. Därmed riskerar de ojämställda lönerna att bli ett samhällsproblem. Vill vi ha världens bästa välfärd så krävs det förändringar nu! Det handlar bland annat om årliga lönekartläggningar som tar sikte på löneskillnader mellan likvärdiga yrken både inom arbetsplatsen och mellan olika sektorer och branscher, säger Annika Strandhäll.

För ytterligare kommentarer:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

393 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb