×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Det största hindret för jämställda löner kvarstår

Publicerad 2014-06-17

I dag överlämnade utredningen Aktiva åtgärder mot diskriminering sitt betänkande till regeringen. Vision välkomnar förslagen om ett mer systematiskt arbete för att uppmärksamma och åtgärda diskrimineringen i arbetslivet, men beklagar att det saknas förslag för att komma åt den lönediskriminering som drabbar anställda i kvinnodominerade sektorer.

-  Att arbetsgivare föreslås göra årliga lönekartläggningar är en efterlängtad reform. Det krävs ett systematiskt arbete för att synliggöra osakliga löneskillnader på våra arbetsplatser, det visar inte minst Medlingsinstitutets årsrapport om löneskillnader mellan kvinnor och män som publiceras i dag. Och det här jobbet behöver göras varje år, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision och ledamot i regeringens delegation för jämställdhet i arbetslivet.

Samtidigt räcker det inte för att undanröja det största hindret för jämställda löner. Nämligen den lönediskriminering som drabbar de anställda i kvinnodominerade sektorer. Vision har genom flera undersökningar visat att alla, både kvinnor och män, som jobbar i en kvinnodominerad bransch eller sektor förlorar flera tusen kronor i lön varje månad, jämfört med dem som jobbar i en mansdominerad sektor eller bransch.

- För att komma åt dessa strukturella löneskillnader krävs att man jämför löner för likvärdiga yrken mellan olika sektorer och branscher. Varför tjänar till exempel en ekonom i en kommun betydligt mindre än en ekonom i ett privat företag? Det handlar inte om utbildningsnivå, inte om privat kontra offentligt, utan om en värdering av det arbete som utförs på arbetsplatser där de flesta är kvinnor, säger Annika Strandhäll.

- Personalen är välfärdens viktigaste resurs och vill vi ha en välfärd i världsklass så måste personalen i välfärdssektorn värderas därefter. Kommuner, landsting och regioner behöver anställda cirka 420 000 nya medarbetare de närmaste åren. För att klara det måste vi erbjuda jämställda löner, säger Annika Strandhäll.

För ytterligare kommentarer:

Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision, tfn 070 – 280 85 61.

För ytterligare frågor:

Olof Ambjörn, Visions strateg för jämställdhetsfrågor, tfn 070 – 329 71 75.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb