×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var tredje socialsekreterare överväger att byta jobb

Publicerad 2014-09-10

Situationen inom socialtjänsten blir allt tuffare. Trots att socialsekreterarna tycker om sina jobb och upplever sig ha stöd av arbetskamrater och chefer, överväger en av tre att byta yrke. Det visar en ny studie.

Studien, som gjorts av Pia Tham, filosofie doktor i socialt arbete vid Högskolan i Gävle, presenterades vid ett seminarium hos Vision i dag.

- Studien visar att läget inom socialtjänsten är allvarligt. Vi vet att personalens arbetsvillkor styr kvaliteten på det stöd som utsatta människor får. När förutsättningarna att göra ett professionellt jobb saknas tar socialsekreterarna på sig ansvaret och känner sig personligen otillräckliga, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

I studien har forskaren Pia Tham besökt drygt 40 arbetsgrupper och samlat in enkätsvar från över 350 socialsekreterare inom barn- och ungdomsvården. Situationen i dag jämförs med hur den var 2003.

- Alla resultat pekar på att arbetsvillkoren har blivit mycket tuffare. Läget inom socialtjänsten är nu sådant att jag anser att det borde göras en statlig översyn för att komma tillrätta med problemen, säger Pia Tham.

Bland resultaten märks bland annat:

Var tredje socialsekreterare funderar mycket ofta eller ganska ofta på att byta yrke. Två av tre uppger att de ibland funderar över att byta yrke. För elva år sedan var motsvarande siffror 24 respektive 45 procent.

  • Fler upplever sig alltid eller mycket ofta ha för mycket att göra och jobbar oftare övertid.
  • Mer tid läggs på att utreda, mindre tid läggs på förebyggande arbete och behandling.
  • Fler socialsekreterare är yngre och har kort yrkeserfarenhet.
  • Betydligt fler svarar att kraven från arbetet påverkar hem och familjeliv negativt.
  • Samtidigt är socialsekreterarna oftare nöjda med stödet i arbetsgruppen, från kollegor och närmaste arbetsledare.

- Resultaten stämmer väl överens med de undersökningar som Vision har gjort bland våra medlemmar. Vi vet att de tycker om och är stolta över sina jobb, men tyvärr ser vi på många håll hur orimlig arbetsbelastning, bristande introduktion och problem i organisationen hindrar medarbetarna från att utföra ett professionellt arbete, säger Annika Strandhäll.


För ytterligare kommentarer, kontakta:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 280 85 61

För ytterligare frågor om undersökningen, kontakta:

Pia Tham, fil.dr. i socialt arbete vid Högskolan i Gävle, tfn 070 – 363 18 75

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1494 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb