×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora skillnader i kommunal arbetsmiljö

Publicerad 2014-05-07

Det är stora skillnader i arbetsmiljön på mansdominerade och kvinnodominerade arbetsplatser. Där flest kvinnor arbetar är villkoren sämre, ohälsan större och färre tror sig orka jobba till pensionen. Arbetsmiljöverkets nya rapport visar att arbetsgivarna står inför stora utmaningar.

- Tyvärr är resultaten i rapporten inte förvånande. Vi vet sedan tidigare att det finns mycket kvar att göra för att både kvinnor och män ska få en bra och jämställd arbetsmiljö, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

Rapporten som Arbetsmiljöverket släpper i dag är ett led i arbetet att förebygga att kvinnor slås ut från arbetslivet till följd av arbetsmiljörelaterade problem. Arbetsmiljöverket har parallellt inspekterat två kommunala verksamheter, äldreomsorg och teknisk förvaltning, för att kunna jämföra bland annat organisation, arbetsbelastning och ledning.

Inom äldreomsorgen, där flest medarbetare är kvinnor, är arbetsmiljöproblemen omfattande. Medarbetarna vittnar i högre grad om tidspress, jobb som är tunga både psykiskt och fysiskt och oklarheter när det gäller arbetsuppgifterna. Äldreomsorgens chefer har i regel alldeles för många underställda, bristande administrativt stöd och otydliga ramar vad gäller befogenheter och arbetsinnehåll.

- Vision har länge påtalat att såväl chefernas som medarbetarnas situation i äldreomsorgen är ohållbar. Det visar också våra egna undersökningar där medlemmarna vittnar om känslan att inte räcka till och över hälften av cheferna har för många underställda för att kunna utöva ett bra ledarskap, säger Annika Strandhäll.

- Det här handlar om ett strukturellt problem där kvinnors arbete värderas lägre. Arbetsgivarna står inför stora utmaningar, att arbetsmiljön är sämre på arbetsplatser där flest är kvinnor kan i längden hota kvaliteten i välfärden, säger Annika Strandhäll.

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 2808561

För ytterligare upplysningar, kontakta:

Carola Löfstrand, Visions arbetsmiljöspecialist, tfn 0703 – 844844

Kristina Folkesson, Visions socialpolitiska strateg, tfn 072 – 2149580

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb