×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal för anställda i icke-vinstdrivande vård- och omsorgsföretag

Publicerad 2014-04-07

Vision och Arbetsgivaralliansen har tecknat ett nytt tvåårigt avtal för anställda i icke-vinstdrivande bolag och organisationer inom vård och omsorg. Utöver årliga löneökningar på lägst 2,3 procent på arbetsplatsen, ger avtalet rätt till professionell handledning för terapeutisk och behandlande personal.

-          Att få tillgång till professionell handledning är en del av våra medlemmars kompetensutveckling och ökar möjligheterna att göra ett gott arbete. Det här är en viktig framgång för våra medlemmar som kommer att bidra till en högre kvalitet i verksamheten, säger Karl Lundberg, förhandlande ombudsman i Vision.

Det nya löneavtalet ger löneökningar på lägst 2,3 procent per år för Visions medlemmar på arbetsplatsen. Avtalet berör cirka 900 medlemmar och gäller från den 1 april 2014.

De största arbetsgivarna är Frälsningsarmén, Bräcke Diakoni och Stadsmissionen.

Övriga nyheter i avtalet:

  • Möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar. Det är nu möjligt att komma överens med sin chef om att byta det kontanta semesterdagstillägget som betalas ut vid semester mot extra lediga dagar.
  • Höjt tak för OB-ersättning: Från den 1 januari 2015 så höjs den genomsnittliga OB-ersättningen med 3,6 procent.
  • Bättre villkor för föräldralediga: En extra, sjätte, månad med föräldralön då arbetsgivaren betalar cirka 10 procent av lönen under föräldraledighet har tillkommit.
  • Sammanhållen arbetstid: För att minska förekomsten av uppdelade arbetspass under samma dag, så kallade delade turer, slår avtalet nu fast att när arbetsgivaren planerar schema och arbetstid så ska en sammanhållen arbetstid eftersträvas så långt det är möjligt.
  • Riktlinjer för lägerverksamhet: Det finns nu riktlinjer för hur arbetstid och ersättning vid läger med övernattning ska hanteras. Innan lägret startar ska arbetsgivare och de arbetstagare som frivilligt vill arbeta på lägret komma överens, utifrån riktlinjerna, om vilka villkor som ska gälla.

Läs mer www.vision.se/avtal

För ytterligare information kontakta Karl Lundberg, ombudsman i Vision, tfn 076 146 35 30.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

389 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb