×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunal och Vision samarbetar mot främlingsfientlighet

Publicerad 2014-03-06

Kommunal och Vision inleder ett unikt samarbete för mångfald och likabehandling. I dag släpper vi den gemensamma skriften ”En arbetsplats för alla”. Syftet är att motverka främlingsfientlighet och bidra till ett öppet klimat på arbetsplatserna.

Kommunal och Vision organiserar tillsammans en mycket stor del av de anställda inom välfärden och för oss är det självklart att arbetslivet ska vara fritt från diskriminering.

- Kommunals övertygelse är att mångfald, olikheter och solidaritet gör vårt land starkare. Det är ett vinnande koncept. Det gäller Sverige, Europa och världen, det gäller i facket och på arbetsplatserna. Det är vår skyldighet som fackförbund att stå upp för alla människors lika värde, säger Annelie Nordström, förbundsordförande i Kommunal.

För Vision handlar det om att ta tillvara människors olika erfarenheter och kunskaper. Vi tror på mångfald och att det ger oss en ännu bättre välfärd. För oss som fackförbund är det också viktigt att argumentera för allas lika värde och mot de grupper som vill dela upp samhället i vi och dom, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

Kommunal och Vision vill att våra arbetsplatser ska ha en öppen inställning till alla människor, oavsett bakgrund. Därför ser vi med oro på att främlingsfientliga krafter försöker ställa människor mot varandra när samhällets resurser diskuteras. Skriften ”En arbetsplats för alla” utgår från att olikheter berikar och uppmuntrar till diskussion på arbetsplatserna.

Samarbetet kring mångfald är en del i ett större samarbetsavtal som Kommunal och Vision har slutit. Våra organisationer är viktiga aktörer i arbetet med att utveckla välfärden och vårt samarbete kommer att ske på de områden där vi har eller kan ha en gemensam syn eller gemensamma förslag.

Läs mer på www.vision.se och www.kommunal.se

För ytterligare kommentarer:

Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal, tfn 010-442 71 30

Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision, tfn 070 – 280 85 61

För ytterligare upplysningar:

Olof Ambjörn, mångfaldsstrateg Vision, tfn 08 – 789 63 45

Birthe Josephsson, ombudsman Kommunal, 010-442 70 21

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb