×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Akut behov av chefer inom äldreomsorgen

Publicerad 2014-03-20

De närmaste åren kommer 2.000 nya chefer inom äldreomsorgen att behöva rekryteras. Såväl kommuner som ideella och privata utförare inom äldreomsorgen står inför stora utmaningar. Det visar nya beräkningar som Vision har gjort.

Över 250.000 äldre bor i särskilt boende eller har hemtjänst i sitt eget hem. Närmare 5.000 enhetschefer inom äldreomsorgen ansvarar för att de ska få ett så bra liv som möjligt. Ska dessa chefer göra ett gott jobb krävs rätt förutsättningar, bland annat ett rimligt antal underställda.

Vision har räknat på de senast tillgängliga siffrorna från Socialstyrelsen som visar att närmare tio procent av enhetscheferna har 70 eller fler anställda. Närmare 20 procent har mellan 50 och 69 anställda. Och det trots att Socialstyrelsen har slagit fast att redan vid 30 underställda räcker inte chefernas tid till om alla arbetsuppgifter ska utföras.

Enligt Socialstyrelsens siffror skulle 1.500 av dagens enhetschefer behöva halvera antalet underställda för att verksamheten ska hålla god kvalitet. Med andra ord behöver lika många – 1.500 enhetschefer – rekryteras omgående. Till det kan läggas att omkring 500 enhetschefer inom äldreomsorgen är över 61 år och kommer att gå i pension de närmaste åren. Inom tio år har fler än var fjärde fyllt 65 år (28 %).

-          Det handlar alltså om minst 2.000 nya chefer som behöver rekryteras till äldreomsorgen inom bara några år för att inte äventyra kvaliteten i välfärden. Arbetsgivarna står inför stora utmaningar, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

-          Vision har länge drivit frågan om max 25 underställda för chefer. Siffran baseras på våra medlemmars erfarenheter om vad som är rimligt för att kunna göra ett bra jobb. Samtidigt är givetvis inte chefsfrågan bara en volymfråga. Det handlar så klart också om hur arbetet organiseras geografiskt och vilken service som ska ges, säger Annika Strandhäll.

-          En av utmaningarna är att identifiera unga medarbetare med rätt förutsättningar och få dem intresserade av ett chefsuppdrag. Framstår uppdragen som rimliga vet vi att många kan tänka sig att pröva chefsrollen. Det handlar till exempel om chefernas mandat, befogenheter och stödfunktioner, säger Annika Strandhäll.

För ytterligare upplysningar:

Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg i Vision, tfn 072 – 214 95 80

För ytterligare kommentarer:

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb