×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision och KFS energi tecknar nytt avtal

Publicerad 2012-04-13

Vision har idag tecknat ett ettårigt kollektivavtal med arbetsgivarparten KFS energi. Löneavtalet är sifferlöst och villkorsdelen är i linje med övriga arbetsmarknaden.

Avtalet berör cirka 4500 anställda i privata energibolag. Lönerevisionen ska gälla från den 1 april i år.

En nyhet är att löneprocessen förtydligats i avtalstexten för att det ska bli lättare för medlemmar, förtroendevalda och chefer att på ett bra sätt hantera samtal, kriterier och övrigt som ingår i processen.

-  Det kan bidra till såväl bättre förståelse för den egna lönen som ett högre utfall. Eftersom avtalet är sifferlöst är det viktigt med en väl fungerande och lättförståelig löneprocess, säger Britta Kärnström, förhandlande ombudsman på Vision.

En förbättring i villkoren är att medlemmar som har skiftarbete numera får mer i plånboken om de behöver jobba övertid på en storhelg. Den som jobbar övertid i direkt anslutning till avslutat ordinarie skift får ersättning motsvarande kvalificerad övertid.

Dessutom har man tillsatt en arbetsgrupp som ska ta fram förslag på hur ett tillsvidareavtal kan se ut. Ett tillsvidareavtal har den fördelen att det ger en långsiktighet i planeringen av verksamheten, vilket skapar arbetsro för såväl arbetsgivare som medarbetare.

Läs mer om avtalet på www.vision.se

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

825 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb