×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kommenterar höstbudgeten

Vision välkomnar regeringens satsning på utbildning för ingenjörer och chefer i äldreomsorgen.

Det handlar om 400 nya högskoleplatser för blivande civilingenjörer och högskoleingenjörer från och med nästa år.

- Satsningen är helt rätt med tanke på den kommande bristen på ingenjörer som väntas när många går i pension. Satsningen borde dock innehålla en jämställdhetsstrategi, som gör utbildningarna mer attraktiva för kvinnor. Enligt Högskoleverket var endast 28 procent av alla utexaminerade civilingenjörer kvinnor år 2011. Det måste vi ändra på, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.

Regeringen satsar även 100 miljoner på att förbättra kompetensen bland äldreomsorgens chefer. Satsningen görs 2013-2015 och gäller olika former av högskolekurser inom värdegrund och ledarskap.

- Cheferna inom äldreomsorgen är nyckelpersoner för en god kvalitet och det är glädjande att detta nu tydligt uppmärksammas. Men den måste också följas av en seriös diskussion om chefernas förutsättningar. I dag är det inte ovanligt att en chef inom äldreomsorgen kan ha 50 underställda, säger Annika Strandhäll.

- Vision saknar dock en satsning på att höja a-kassan. Med en bättre försäkring hålls efterfrågan och betalningsförmåga uppe medan man söker jobb. Då vågar också fler byta eller ta osäkra jobb, säger Annika Strandhäll.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb