×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Utsatta medlemmar får professionellt samtalsstöd

Vision har så gott som dagligen kontakt med medlemmar som berättar att de har blivit utsatta för kränkande särbehandling på jobbet. Som ett led i arbetet mot trakasserier i arbetslivet startar nu Vision i samarbete med Förenade Liv en samtalstjänst där medlemmar kan få professionellt samtalsstöd.

Enligt Arbetsmiljöverket handlar det om så många som var tionde medarbetare som upplever att de trakasseras på jobbet, antingen av kollegor, chefer eller underställda. Många gånger blir resultatet långa sjukskrivningar och ett omfattande personligt lidande.

Genom den samtalstjänst som Vision presenterar i dag och som startar på försök under 2013, är tanken att utsatta medlemmar på ett tidigt stadium ska få stöd och råd av specialister – till exempel psykologer och kuratorer. Tjänsten ska finnas tillgänglig dygnet runt, året runt.

Vision har under flera år drivit frågan om ett arbetsliv fritt från kränkande beteenden. Frågan är så pass viktig, både för Visions medlemmar och för samhället i stort, att vi i våras presenterade ett förslag till en lag om förbud mot trakasserier i arbetslivet.

Visions samtalstjänst är ett samarbete med Förenade Liv och tanken är att medlemmarna ska få hjälp med såväl arbetsrelaterade problem som till exempel ekonomiska och sociala problem. Syftet är att förebygga lidande och sjukskrivningar. Samtidigt har internationella studier visat att närvaron och arbetsförmågan ökar på arbetsplatser där samtalsstöd erbjuds. Likaså uppstår färre gruppkonflikter och organisationen uppges vara bättre förberedd vid kriser.

Samtalsstödet kommer att vara gratis för medlemmar i Vision som har tecknat Förenade Livs olycksfallsförsäkring. Samtalen kan ske per telefon eller vid personliga möten.

Vid frågor kontakta:

Carola Löfstrand, arbetsmiljöspecialist Vision, 070 – 384 48 44

Björn Jonsson, försäkringsansvarig ombudsman Vision, 070 – 623 13 11

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

635 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb