×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: ”A-kassan måste höjas till en vettig nivå”

En modern a-kassa ska fungera som en omställningsförsäkring och skapa trygghet. Så är det inte i dag. Vision ställer sig därför bakom TCO:s förslag till en ny arbetslöshetsförsäkring.

- Taket i a-kassan har inte höjts sedan juli 2002 och är i dag bland de lägsta bland OECD-länderna. Det är ovärdigt en välfärdsstat som Sverige, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

I dag får färre än 4 procent av Visions medlemmar ut 80 procent av sin lön från a-kassan vid arbetslöshet. Om taket höjdes till 27.000 kronor skulle istället närmare 75 procent av medlemmarna i Vision få 80 procent av sin lön från a-kassan vid arbetslöshet.

- A-kassan är mycket viktig för att skapa trygghet. Den ska fungera som en omställningsförsäkring för människor som är mellan två jobb och då krävs det att ersättningen ligger på vettiga nivåer, säger Annika Strandhäll.

För många av Visions medlemmar i kommunerna skulle en höjd a-kassa också få andra positiva effekter. Kommunerna har sedan förändringarna i a-kassan 2007 mött allt fler som söker försörjningsstöd. Bland våra medlemmar inom socialtjänsten har arbetsbördan, men också den psykiska pressen, ökat väsentligt. Om arbetslöshetsförsäkringen tar ett större ansvar för dem som är mellan två jobb skulle kommunernas ekonomi och arbetssituationen inom socialtjänsten också förbättras.

Vision har som ett av förbunden inom TCO varit med och arbetat fram dagens förslag. Precis som TCO tycker vi att det är viktigt att sänka a-kasseavgiften, ge fler rätt till grundersättning och att studerande med färdig examen ska få en utbildningsbonus. Förslagen skapar ökad trygghet. Unga och arbetslösa ska inte behöva hamna i försörjningsstödssystemet utan i stället omfattas av arbetslöshetsförsäkringen. Det ger större möjlighet att söka jobb inom sitt yrke och en tydligare koppling till arbetsmarknaden.

- Vi hoppas att TCO:s förslag leder till en rejäl översyn av a-kassan. I en sådan bör man också överväga att höja lägstanivån i a-kassan så att den hamnar på en rimlig nivå, säger Annika Strandhäll.

För fler kommentarer kontakta Annika Strandhäll, tfn 070 – 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb