×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Välkommet besked om meddelarfrihet från S

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven slår i dag fast att meddelarfrihet ska gälla för alla anställda i skattefinansierad välfärd. Beskedet välkomnas av Vision som i flera år arbetat för att fler ska omfattas av meddelarfriheten.

I en intervju i Dagens Nyheter säger Stefan Löfven att alla anställda inom skattefinansierad välfärd ska kunna avslöja oegentligheter utan att riskera repressalier.

- Vision har länge påpekat att det inte är rimligt att två anställda med samma jobb, men med olika arbetsgivare, ska ha skilda förutsättningar och rättigheter att tala med media om missförhållanden på arbetsplatsen. Självklart ska samma rättigheter gälla över hela arbetsmarknaden, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

I förra veckan föreslog socialminister Göran Hägglund en etisk plattform för vården. Plattformen skulle bland annat innebära att privata vård- och omsorgsgivare med offentlig finansiering frivilligt skulle kunna ansluta sig till meddelarfriheten.

- Det är glädjande att både regeringen och oppositionen nu har insett behovet av en ökad öppenhet. Vision tror på en mångfald av aktörer inom välfärden och i väntan på en lagstadgad meddelarfrihet arbetar vi med att teckna kollektivavtal för att säkra våra medlemmars meddelarfrihet, säger Annika Strandhäll.

Visions medlemmar finns inom såväl privat som offentlig välfärd. De är bland annat socionomer, personalvetare, behandlingsassistenter, administratörer och chefer.

- Med en lagstadgad meddelarfrihet skulle inte bara anställda utan även patienter och klienter inom såväl den privata som den offentliga sektorn kunna känna sig säkra på att missförhållanden avslöjas. Det är en öppenhet som vi alla skulle tjäna på, säger Annika Strandhäll.

För fler kommentarer, ring Annika Strandhäll på telefon 070 - 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

389 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb