×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Teckenspråkstolkar vässar yrkesroll och arbetsvillkor i Europas teckenspråkiga huvudstad

Publicerad 2012-02-13

Sedan tio år tillbaka har tolkyrket genomgått stora förändringar, arbetssituationen har blivit allt mer pressad och löneutvecklingen är dålig. För att brukarna ska kunna få tolktjänster av hög kvalitet är det nödvändigt att tolkarna har goda arbetsvillkor.

Under två dagar träffas ett tiotal medlemmar i Vision, teckenspråkstolkar, dövblindtolkar och vuxendövtolkar/skrivtolkar, från hela landet i Europas teckenspråkiga huvudstad för att diskutera yrkesvillkor och fackliga frågor i fackförbundet Visions regi.

- Tolktjänstområdet brottas med flera och stora problem och arbetsvillkoren har kraftigt försämrats. Jag är bekymrad över att tolkar med längre erfarenhet väljer att lämna yrket, säger Tina Karlsson, teckenspråkstolk och en av initiativtagarna till Visions yrkesträff.

- Vi kommer att diskutera arbetsvillkor för tolkar under dessa två dagar. För att kunna möta framtida krav från tolkanvändarna måste förutsättningarna att göra ett bra arbete bli mycket bättre, säger Linda Eriksson, teckenspråkstolk och initiativtagare.

På träffen kommer även Tolktjänstutredningens förslag till ny organisation för tolktjänstverksamheten att diskuteras.

Vill du veta mer om yrkesträffen kan du prata med Tina Karlsson, tfn 073- 699 10 49 eller Linda Eriksson, tfn 070- 911 76 79. Du kan också kontakta Johanna Hållén, ombudsman i Vision, 072-710 60 11.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb