×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt rekrytera ekonomer till landets kommuner

En ny undersökning från fackförbundet Vision visar att kommunerna har svårt att nyrekrytera ekonomer. Kommunernas ekonomichefer har svarat på frågor om kommunerna kan erbjuda konkurrenskraftiga villkor. Nio av tio bedömer att man kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter. Ändå tror fler än hälften av cheferna att det blir svårt att rekrytera ekonomer med rätt kompetens de närmaste tre åren.

I undersökningen har kommunernas ekonomichefer bland annat fått svara på frågor om hur man bedömer att man kan erbjuda konkurrenskraftiga villkor i form av lön, karriärmöjligheter och intressanta arbetsuppgifter till ekonomer. Så få som tre av tio medverkande ekonomichefer anser att de kan erbjuda konkurrenskraftig lön vid rekrytering. Enbart fyra av tio anser sig kunna erbjuda tillräckligt goda karriärmöjligheter för att locka ny arbetskraft.

-   Ekonomin är en central fråga i alla kommuner. För att kunna leverera goda resultat i skola, omsorg, socialtjänst och teknisk service behöver Sveriges kommuner de bästa ekonomerna, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Över hälften av de som besvarade Visions enkät sommaren 2012 är tveksamma till sin egen organisations förmåga att konkurrera om de bästa medarbetarna. Därför krävs det ytterligare åtgärder för att kommunerna ska bli attraktiva arbetsgivare. Vision hoppas att den nya rapporten ska bidra till en fördjupad diskussion.

-   Det är dags för landets kommuner att hitta strategier för att locka till sig nya medarbetare och för att behålla de kompetenta medarbetare man redan har. Ekonomernas löner behöver höjas. Idag är löneskillnaderna mellan ekonomer som arbetar i kvinnodominerade sektorer, exempelvis kommuner, och mansdominerade, t e x privata företag, stor. Det handlar om strukturella löneskillnader som måste åtgärdas, säger Annika Strandhäll

-  Det behövs också kontinuerlig kompetensutveckling och arbetsvillkor som underlättar livspusslet. Förutsättningarna att kunna rekrytera den bästa kompetensen till välfärdssektorn behöver förbättras om vi vill ha en kvalitativ välfärd som ligger i framkant även i framtiden.

För ytterligare kommentarer kontakta Annika Strandhäll, tfn 08-789 63 19 eller Jonas Karlsson, Visions strateg inom chef- och ledarskap, tfn 076- 133 03 31.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

820 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb