×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialchefsrapporten: Resursbrist hot mot socialtjänsten

Sveriges socialchefer är eniga om att stora utmaningar väntar socialtjänsten de närmaste åren. Samtidigt anser nio av tio socialchefer att de inte har tillräckliga förutsättningar att ta sig an utmaningarna. Det här visar en ny landsomfattande undersökning från Vision.

Den största utmaningen som socialcheferna beskriver är personalförsörjningen. Trots att socialcheferna tycker sig kunna erbjuda medarbetarna intressanta arbetsuppgifter, så försvåras rekryteringen av att bara fyra av tio anser sig ha möjlighet att ge en konkurrenskraftig lön. Även bristen på kompetensutveckling och karriärmöjligheter för medarbetarna är ett problem i rekryteringen.

Resurser och metodutveckling samt äldreomsorgen är andra områden där socialcheferna uppger att särskilda utmaningar och svårigheter väntas de närmaste åren.

- Om ingenting görs väntar stora problem framöver. Beräkningar visar att det kommer att behövas 100 000 nya medarbetare inom socialtjänst och äldreomsorg de närmaste 8-10 åren, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.

Trots att rapporten visar att så gott som alla socialchefer trivs med sitt jobb, så uppger åtta av tio att de inte har tillräckligt med tid för strategiskt utvecklingsarbete. I rapporten är det tydligt att det saknas resurser för att leva upp till politikernas mål för socialtjänsten. ”Det känns som ett ständigt krig”, svarar en socialchef.

Vision ser allvarligt på detta. Socialtjänsten ska kunna möta både nya och växande målgrupper. Samtidigt blir ramarna allt snävare och för att kvaliteten ska bibehållas krävs ett omfattande metod- och utvecklingsarbete.

- Rapporten visar att det är hög tid att de styrande politikerna, både nationellt och lokalt, ger socialcheferna resurser så att kompetensutveckling för medarbetarna och strategisk utveckling blir möjligt, säger Annika Strandhäll.

För frågor och kommentarer:

Jonas Karlsson, strateg inom chef- och ledarskapsfrågor i Vision, tfn 076 – 133 03 31

Annika Strandhäll, förbundsordförande Vision, tfn 070 - 280 85 61

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1493 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb