×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olofström är Årets Kulturkommun

Olofström utsågs i dag till Årets Kulturkommun 2013. Bakom utmärkelsen står fackförbundet Vision som delade ut priset för 24:e året.

Juryns motivering:

”Olofström är den lilla kommunen i nordvästra Blekinge som har det kulturella extra. Genom att satsa på barn- och ungdomskultur gör kommunen en investering för framtiden. I Olofström finns bland annat barnteatern, cirkusskola och Växtverket – ungdomshuset i kommunen där många ungdomar får möjlighet till kulturaktiviteter av olika slag.”

Olofströms kommun månar om att kulturen ska vara tillgänglig för alla och samarbetet med lokala kulturföreningar är en medveten strategi för att stimulera intresset för kultur och att öka delaktigheten.

Vision vill också lyfta fram ”Nässelfrossa”, kulturveckan som äger rum varje år i syfte att stärka medborgarnas identitet, men också för att visa på kulturens attraktionskraft för såväl invånare som besökare. Unikt bland museerna i Olofström och sannolikt även i museivärlden är Galgmuseet där klädgalgens historia skildras.

Det finns ett rikt lokalt historiskt kulturarv i Olofström, som kommunen på ett modernt sätt bland annat genom digitala medier förmedlar till kommuninvånarna. Detta har lett till ett stort engagemang hos många och bidragit till att öka förståelsen också för andra kulturer.

- Det är roligt att se att även den lilla kommunens kulturutbud kan mäta sig med de större kommunernas. Genom att resurserna är mindre i den lilla kommunen får kulturutbudet många gånger utformas närmare och i samspel med kommuninvånarna, vilket i sig skapar ett stort engagemang, säger Ove Jansson, Visions förste vice ordförande och juryns ordförande.

Vision utser med glädje Olofström till årets kulturkommun 2013!

Prisutdelningen ägde rum i Kulturhuset i Bollnäs, 2012 års kulturkommun, i eftermiddag och prisutdelare var artisten Åsa Jinder.

Från Olofström medverkade Elisabeth Jonsson, kultur- och fritidschef, Patrik Sjöstedt, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Annica Blissing, inflyttarlots och den som nominerade kommunen, samt Bengt-Ove Larsen, ordförande i Vision Olofström. Priset består av en acrylmålning på duk av Åsa Östlund ”Anblick av det blå”. Dessutom får Olofström inneha vandringspriset, ett glasäpple av Rune Strand under nästkommande år. Äpplet lämnades över av Anders Rosengren, tillförordnad kulturchef i Bollnäs.

För kommentarer eller ytterligare upplysningar, kontakta Ewa Henriksson, biträdande verksamhetschef i Vision Stockholm, 070 - 574 34 07 eller juryns ordförande, Visions förste vice ordförande, Ove Jansson, 070 - 642 81 69.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

1494 nya medlemmar under januari

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb