×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal klart för Visions och Akademikerförbundet SSRs medlemmar

Publicerad 2012-05-17

Vision och Akademikerförbundet SSR kom idag överens med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om ett nytt löneavtal för 140 000 kommunal- och landstingsanställda. Det nya avtalet är på 11 månader och ger medlemmarna som grupp lägst 2,6 procent i lönepåslag. Den nya lönen gäller från och med den 1 april. Vision och Akademikerförbundet SSR har med hjälp av medlare tecknat ett avtal som garanterar ett utfall som är minst lika högt som på övriga arbetsmarknaden. Efter fyra månaders förhandling och med hjälp av medlare är detta så långt vi når.   - Vi har haft många konstruktiva förslag under förhandlingarnas gång men det enda alternativ vi fick var ett sifferlöst tillsvidareavtal. Det kunde vi inte acceptera eftersom vi i dagsläget inte har det förtroendet för många av de lokala arbetsgivarna. Vi gör nu bedömningen att detta är så långt vi når. Och vi tar med oss erfarenheter från förhandlingarna och tar nya tag inför 2013, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision.  En av de viktigaste frågorna för Vision och Akademikerförbundet SSR, har under förhandlingarna varit de strukturella löneskillnaderna. Tyvärr har vi inte kunnat enas med SKL. - SKL ser inte problemet med de strukturella löneskillnaderna.  Här har vi ett stort arbete att göra för att få arbetsgivarna att förstå våra gemensamma problem. Vi vill skapa bättre förutsättningar för välfärdssektorn att kunna rekrytera de bästa medarbetarna. Vi är därmed överens med arbetsgivarna om att fortsätta utveckla den lokala lönebildningen, säger Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR. Avtalets innehåll i korthet: Lön: Avtalet ger medlemmarna som grupp lägst 2,6 procent i löneökning under avtalsperioden.  Lönen ska sättas individuellt och differentierat. Avtalet har inga individgarantier. Den nya lönen gäller från och med den 1 april.  Större lönespridning: Parterna är överens om att det är viktigt att arbeta med att få till en bättre lönespridning hos varje enskild arbetsgivare. Bättre regler för visstidsanställda: Arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd i max tre år under en femårsperiod. Den som har varit visstidsanställd i över tre månader får nu en uppsägningstid på en månad. Ytterligare information ges av förhandlingscheferna Mona Tapper, Vision, tfn 070 623 98 07 och Markus Furuberg, Akademikerförbundet SSR, tfn  0708-17 44 29.

Presschefen Stina Andersson, Akademikerförbundet SSR, tfn 070 618 44 87 samt Maria Martinsson, pressekreterare Vision, tfn 070 655 50 48.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

393 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Läs senaste numret av Tidningen Vision!

Läs senaste numret av Tidningen Vision

Nr 6 2019

Tidningen Vision är en medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år.

Fråga Vision

Personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar kl 8 - 20. Ring 0771 44 00 00 eller mejla visiondirekt@vision.se

Kontakta Vision Direkt

Gör skillnad på jobbet!

Du och tusentals andra i Vision gör skillnad på arbetsplatserna. Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån ditt eget intresse och dina egna förutsättningar.

Engagemangskiosken

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb